Jeg trener for å leve bedre. Trening er investering i god helse, såvel mentalt som fysisk. Jeg løper fordi jeg liker å løpe og fordi det er en tidseffektiv treningsform. Den er samtidig treningseffektiv ved at den gir god kondisjon som jeg syns er viktig for å takle hverdagen. Løpinga er mitt friminutt i en ofte hektisk hverdag, og jeg blir skikkelig grinete om den ikke får plass på timeplanen.  Det skal ikke så mye løping til før humøret letter og de grå skyene i hodet forsvinner, en halvtime med lett jogg gjør underverker. Mosjon i form av en sykkeltur, gåtur eller joggetur skulle vært brukt som blå resept i langt større grad - sikker på at mange hadde fått bedre liv av det! Prøv det når du er litt mutt, trist eller lei - eller fly forbanna. 

Jeg løper oftest 4 -5 økter i uka. Periodisering av treningen min faller naturlig med årstider og hverdagens krav. Desember blir ofte den roligste måneden, en slags hvilemåned, og deretter bruker jeg vinteren på å bygge et solid fundament til løpssesongen. Løper da mye rolig og langt - hvis kong vinter ikke er for lei (les: kald).  

Når våren kommer blir det mer intervaller og fart, og altså høyere intensitet. Det blir også mer variasjon både i underlag, sko og pulssone. Vår, sommer og høst er relativt like - her blir det også rikt med konkurranser som gir treningsuka et ekstra krydder og dybde. Men, jeg tar en roligere periode på sommeren også - med mindre konkurranser og mer koseturer uten stress og mas. Jeg er veldig glad i å konkurrere og melder meg som oftest på litt flere løp enn mannen min gir meg lov til:-)

Styrketrening er jeg ikke særlig flink til å bedrive, men jeg har tatt meg kraftig i nakkeskinnet denne våren og kommet i gang med jevnlig kjernetrening og ujevnt noen andre basisøvelser. Er umåtelig stolt over dette og gleder meg like stort over resultatene disse få, men faste, øvelsene har gjort med kjernen. (Som mildt sagt var litt "flytende" etter barnefødsel nr to)

Utenom trening bruker jeg både sykkel og beina så mye som mulig, det blir fort 3-4 mil hver uke i tillegg til løpingen. 

Treninga mi holder Strava styr på.

DSC_0191.JPG
IMG_0621.jpg