Velkommen til Gaustadløpet 2019!

Endelig er dato for årets løp satt. Det blir løpefest og -moro søndag 23 juni. I tillegg til å melde på alle du kjenner er det altså bare å glede seg:-)

 

Lavterskel! 

Gaustadløpet er et uformelt og hyggelig løp for barn og voksne på bilfrie veier. Løpet går på grus, asfalt og sti rundt området til Øvre Sogn Borettslag (ØSBL). Det er ingen tidtaking eller resultatlister fra barneløpet.

Barna elsker pokaler og medaljer – og selvsagt er det premiering og saft til alle som deltar, og det koster derfor litt (50 kr) å delta. (Ingen profitt, arrangementet skal gå i null).  Beløpet betales inn ved påmelding.

Påmeldingsfrist: 17. juni

Etteranmelding er mulig, men begrenset antall plasser.

Løpet har også en egen facebook side med bilder og videoer fra foregående år


Start og mål

  • Start og mål blir nederst i akebakken på Øvre Sogn Borettslag– markert på kartene med rød markør

  • Første start er kl 12:00 og er for de yngste barna, deretter er det start ca hvert 15. minutt. Premieutdeling umiddelbart etter mål for hver pulje.

  • Startnummer kan hentes fra kl 11:00.

Startpuljer og starttider

  • 1. pulje ca kl 12:00 - Barn født 2015 og senere

  • 2. pulje ca kl 12:10 - Barn født 2012 - 2014

  • 3. pulje ca kl 12:20 - Barn født 2011 - 2013

  • 4. pulje ca kl 12:30 - Barn født 2010 og tidligere

  • 5. pulje ca kl 12:30 - Lang løype (Barn over 12 år og voksne)

Startpuljene er veiledende med formål om å få mest mulig "likt" nivå per pulje. Ved store kull, vil puljene kunne bli noe justert - og det kan bli satt opp flere puljer. Misser barnet ditt starten sin, er det bare å starte i neste pulje - det er alltid flere som starter i "feil" pulje.

Barneløp

For barn er det tre ulike distanser å velge mellom avhengig av barnets alder. De største barna løper samme løype som de voksne, mens de mellomste barna løper den korte løypen to ganger og de minste løper barneløypen en gang.  Barneløypen som er markert nedenfor er på ca 500 m. Start og mål er markert med rød markør.

 

Sprint for voksne

Selvsagt skal de voksne også løpe! Barna trenger forbilder og spreke foreldre til å henge med, ikke sant? Løypa for de voksne er på ca 1500 m, den er markert med blått på løypekartet og start/mål er markert med rød markør. Løypen løpes også av  de eldste barna . Syns du dette er altfor kort? Gi meg tilbakemelding om det - jeg har et løypealternativ som gjør den drøyt 3 km totalt.

 

Påmelding

Grunnet bestilling av premier, startnummer og generell "rigging" ønskes påmeldingene inn i god tid, og senest 17. juni. 

Det er 0 ledige plasser til etteranmelding - men ta kontakt om dere ønsker delta mot pokal fra et av de foregående årene (har ca 30 ledige plasser i denne kategorien)

 

Etteranmelding

Etter påmeldingsfristens utløp er det mulig å etteranmelde seg. Det er begrenset antall grunnet bestilling av premier. Etteranmelding er derfor manuelt ved å sende inn mail, vente på bekreftelse på at det er tilstrekkelig med plasser igjen før penger kan vippses over. Mail sender du ved kontaktskjema over.  

Men NB NB NB: På arrangementsdagen skjer etteranmelding ved startliste- bordet - jeg har ikke mulighet til å prioritere mail og sms siste timene før løpet.

Arrangør

Løpet arrangeres i privat regi, jeg har tidligere arrangert Parksprint i Frognerparken(vinterkarusell 2009-2012) og barneløpet Smestaddammen rundt (2012-2014). Det er utrolig gøy å arrangere barneløp! 

Om du har lyst til å hjelpe til med arrangementet, enten med bakst, foto, lyd, utdeling av startnummer og premier eller merking av løyper - gi lyd! Trenger alltid en ekstra hånd:-)

Non profitt! Påmeldingavgiften (50 kr) går uavkortet til innkjøp av premier, saft, boller, ballonger etc. 

Historie

Gaustadløpet ble førte gang arrangert søndag 31.mai 2015. Ett år senere var deltakerantallet økt fra ca 70 i det første året til 100 i 2016. Løpet er et lokalt arrangment for barn og voksne i nærområdet, men ikke avgrenset til det. Tips gjerne venner med barn om løpet!

Gaustadløpet har ingen tidtaking eller resultatliste, men pokalene er det ingenting å si på. Om de blir større for hvert år vites ikke, men de skal oppleves som skikkelige greier!

Løpet er privat initiativ, et slags one woman show. MEN, jeg får masse hjelp på løpsdagen med langing og blanding av saft, utdeling av premier og kaker, utdeling og innsamling av startnummer og you name it. Det kommer jeg også til å trenge i år - så håper noen melder seg til tjeneste. Om det også fins en eller to som kunne tenke seg å være i selveste komiteen (altså også til forarbeidet) blir jeg kjempeglad for det! Jeg rekker aldri å gjøre alt jeg planlegger, eksempelvis spre info til skoler, barnehager og andre i nærmiljøet.

Rop ut om du kan tenke deg å bidra på den ene eller andre måten :-)

Det er helt utrolig gøy å arrangere barneløp. Entusiastiske, blide og spreke barn og voksne, uten fokus på tiden - men med på pokalen og godsakene som venter ved mål.  Dette bare du bli med på, enten som deltaker, publikum, langer eller altmuligmann/kvinn.

Vi har også en  facebookside med flere bilder og videoer fra tidligere år.

Søndag 31. mai 2015 ble Gaustadløpet arrangert for første gang! Bildene er fra denne flotte dagen:-)

Foto: Gyrd Brendeland - en bukett fornøyde jenter!

Foto: Gyrd Brendeland - en bukett fornøyde jenter!

Foto Terje Grytbakk (ØSBL)

Foto Terje Grytbakk (ØSBL)

Foto: I. SKAR - premien kunne også brukes som kosedyr til kvelds!

Foto: I. SKAR - premien kunne også brukes som kosedyr til kvelds!

Siste års pokaler… hvordan blir årets?

Siste års pokaler… hvordan blir årets?