Bislettmila 2014. På snørra i gørra

image.jpg

Sånn føltes det umiddelbart etter årets Bislettløp, så da la jeg denne ut på Instagram. Etter 25 tøffe og tunge runder i solsteika. Et løp jeg følte aldri starta og i alle fall aldri slutta.

Alt ble gjort etter boka den siste uka, jeg kjørte sågar ned to shots med rødbetguffe det siste døgnet. Jeg kjørte to lette økter denne uka og la inn få og raske intervaller. Jeg løp i kort topp i dag, for å få mer luft på kroppen - selv om jeg er alt annet enn komfortabel med det. Håper på null ikke-flatterende bilder fra the paparazzis. Så, HVORFOR greier jeg ikke å løpe lettere eller nå målene mine?

  • Teori 1:  NIH-banen er kortere enn banen på Bislett. Dette er helt klart hovedteorien.
  • Teori 2: Varmen slo meg ut.
  • Teori 3: Forberedelsene den siste uka blir danka ut av manglende forberedelser de to siste månedene. 
  • Teori 4: Jeg er en feig og slapp jævel
image.jpg

Planen var 1:45 runder (plan A) og jeg hadde håp om å øke på (plan B). Hvis 1:45 var tungt skulle jeg justere meg opp til 1:48 (plan C). Slik skulle det virkelig ikke gå, altså jeg følgte ingen av de planene. Jeg ble dermed en planløs løper i dag, og motivasjon løp på tribunen. 

1:42 - slipp meg frem! Hvorfor må alle løpe så korte steg? Flytt deg, flytt deg, flytt deg!

1:47 - Ups, jeg skal ikke løpe på 1:47!

1:44 - Fint, sånn ja. Fortsett. Må bare forbi han fyren der for nte gang, hva er poenget med å løpe så ujevnt? 

 1:45 - Sykt varmt det er. Hva med en liten sky der oppe- sånn en halvtimes tid?

Nei vel.

 1:48 - 1:47 - 1:48 - 1:49 - 1:50 - 1:49 (inntil hit hadde jeg fortsatt et lite håp. Et lite håp om at jeg skulle øke. Idiot.) - 1:51 -  1:50 -  1:50 - 1:50 - 1:51 - 1:48 -  1:50 - 1:50 - 1:51 -  1:51 - 1:49 -  1:49-  1:49  To runder igjen, prøver å ta igjen hun foran. Har halt innpå henne de siste rundene, så jeg må da være sterkere? Nei) - 1:45 - 1:40 Mål. 45:13, 4. plass blant jentene. Bryr meg nada 

Data fra endo og micoach

Data fra endo og micoach

 

Men hallo. Det er gått noen timer. Dette er fint det. Og det er lov å være skuffa. Jeg trodde beina mine kunne gjøre mer, men det kunne de ikke. Ikke i dag. Men 45:13 er fint. Ingen grunn til å henge med nebbet. Klapp på skuldra Siri. Det var en dårlig dag på jobben, men jeg kom meg gjennom og leverte bra nok. Og jeg var heller ikke den eneste som sleit, passerte flere på de siste rundene - som jeg tror lå en god del foran midtveis. Akkurat nå er jeg egentlig mest bekymret for om jernnivået har falt som en sten igjen. Jeg følte ikke at jeg fikk gått i kjellern og beina er helt fine nå.