Uhørt. Rett og slett uhørt!

For en tid tilbake leste jeg en skikkelig sjokkerende sak på dagbladet.no om ei dame som løp sin første maraton med mensen. Tenke seg til. Mensen på London maraton! Og som om ikke det var nok at hun løp med mensen, neida - hun smurte det bredt utover/nedover. Hun lot det rett og slett bare renne. Tenke seg til. Det er så sjokkerende og uhørt. Det er fuckings 2015 altså, man har ikke bare mensen midt i trynet til folk heller. 

Heldigvis fikk hun klar melding fra andre deltakere som uffet og okket seg da de løp forbi henne eller hun løp forbi de. Dama heter Kiran Gandhi, og hun gjorde dette frekke stuntet for å sette fokus på at ikke alle kvinner har tilgang på tamponger og andre hjelpemidler, at kvinner sliter med kramper og smerter, men likevel skjuler en ting som er noe av det mest naturlige.

"- Vi løp for kvinner som ikke kan vise offentlig at de har mensen, og for kvinner som ikke kan konkurrere innen sport. Vi løp for våre venner som har lidd seg gjennom perioder med kramper på jobb, og for kvinner som har overlevd brystkreft. "

 

Blod på kneet derimot. Heeelt åkei! Gir faktisk litt ekstra kudos. Forstå det den som kan

Blod på kneet derimot. Heeelt åkei! Gir faktisk litt ekstra kudos. Forstå det den som kan

Tenke seg til! Blod på offentlig sted! BLOD! BLOD! Det mest grusomme av alle ting en kan vise frem. Tenk på alle de stakkars mannebeina som har trent beinhardt i ørten uker, helt uten blod og mensenplager - og som karrer seg gjennom dette fryktelig lange løpet mens dene ene krampen etter den andre tar de. Så kommer en blødende mensendame og løper forbi de. Har hun da ingen samvittighet og medfølelse for disse staute karene som sikkert har bygd et eller annet land? Hva blir det neste liksom? Kvinner som føder mens de løper maraton? Kvinner som ammer tvillinger non stop i 4,2 mil?  Stakkars, stakkars mennene våre. Noen kunne jo også besvimt av synet på blod. Man må faktisk ta litt hensyn!