Roll baby, roll

Jeg har utvida “skadebehandlingsbeholdninga” mi med en Z-roller fra norske Zen Products. Dette er en massasjerulle jeg har sett og hørt mye om, men som jeg egentlig har tenkt at jeg ikke skal ha. Jeg fikser ikke sånn maskinell massasje, det er tortur satt i et skrekkelig system. Sånt kan man ikke bruke penger på. Livet er tross alt hardt nok som det er.

Men av og til gjør man ting man aldri trodde man ville gjøre. For etter å ha gått ukentlig for en dose leggtortur hos manuellterapeuten etter ferien (og litt før), så tenkte jeg plutselig: jeg har ingenting å tape på å prøve den. Jeg må bli bra i leggen nå, ingenting skal være uprøvd. (Slapp av. Ingenting betyr ikke ingenting. )

Maskina koster det samme som 5-6 behandlinger, så hvis den funker betaler den seg på halvannen måned. Og hvis den ikke funker for meg, selger jeg den på finn. Det var omtrent tankene mine da jeg bestemte meg for å prøve den. (Jeg elsker finn, med liten f)

Det var jo ikke helt tilfeldig at dette skjedde uka før Berlin heller selvsagt. Jeg hadde lenge håpet på at leggen skulle være bra før maraton, og når det gjenstod bare 1 uke skjønte jeg at det ville holde hardt. Jeg var egentlig ikke så redd for selve løpet, men mest på hvor fucka opp leggen ville kunne bli etterpå - og hvor mye trening jeg ville miste etter Berlin. Jeg har jo ikke trent “bare” til Berlin heller liksom! I tillegg la en av instagram medløperne mine ut en kode med rabatt på rulla. Så da satt jeg plutselig og impulsbestilte en! Og servicen var upåklagelig, den ble levert allerede lørdag formiddag, så jeg fikk nesten en uke med intens rulling med den.

Det er anbefalt å starte opp forsiktig, med bare 5 min rulling. Men jeg tenkte at jeg nok tålte mer, leggen har tross alt fått ganske mye juling på benken i høst. Så jeg tøyde strikken en del. (Selvsagt tøyde jeg strikken. Hva ellers har man strikker for?) Og allerede på søndagens løpetur merket jeg kjempestor forbedring. Det var jo for godt til å være sant egentlig. Og nå gikk jeg fra å være tvilende til om det her kunne fungere, til å bli helt hekta på den maskina. På den siste terrorbehandlingen kom manuellterapeuten mye dypere ned i muskelen også, så nå løsna det virkelig. Og jeg rulla og rulla, i hver ledige stund de siste dagene før avreise. Vurderte seriøst å ta den med til Berlin, men gjorde ikke det altså.

Og hvis du lurte. Den har allerede betalt seg, for å si det sånn.


Og Berlin gikk jo fint for leggen. Ingen smerter underveis - men ganske stiv dagene etter. Men jeg ruller det bort, sakte men sikkert. Håper og målet nå er selvsagt at jeg skal bruke rolla forebyggende, og unngå alle mulige og umulige skader som ligger og lurer bak buskene. Det er en helt utrolig fantastisk tanke! Så jeg vet ikke om jeg tror på det, men tenk om! (Jada, jeg skal trene styrke og rulle på triggerrulla, trene bevegelighet og ikke overdrive løpinga. Jada - jada- jada)

Men hvordan fungerer den egentlig?

Kort fortalt: Det er en rulle, med ujevnheter, som roterer rundt og rundt. (Ligner litt på en trigger rulle, men du trenger ikke gjøre rullinga selv). Når jeg legger leggen min (tilfeldig valgt! haha) oppå knar den jevnt og trutt på den muskelen som ligger på. Jeg kan styre intensitet med hastighet, det fins fem ulike. Typisk smart å starte med nivå 1 da:-) Ettersom den masserer på eksakt samme område (hvis du ikke flyttet på deg), får du god effekt etter 15-20 min. Jeg veksler litt mellom å få massasjen på eksakt samme sted, typisk når jeg finner et “godt” punkt, og på å røre mye på foten og legge ujevnt trykk ned. Dette har hatt svært god effekt på knuten min, som jeg n å tør tro at kommer til å bli borte. En veldig vakker dag.

Dette er egentlig ikke en salgsannonse, selv om det sikkert ligner på det. Men jeg har fått lov til å gi leserne mine den samme rabattkoden som jeg selv fikk. Jeg skriver om rulla fordi jeg er “frelst”, og jeg er helt sikker på at denne har flere bruk for. Ikke bare løpere som vil løpe lengre enn beina tåler, men også alle som sliter med f.eks dårlig blodsirkulasjon i beina. Jeg kontaktet selv Zen Products, og sa jeg gjerne ville skrive om produktet her, fordi jeg selv har vært veldig fornøyd. Og du får 500 kr i rabatt:-) Koden er ZEN25

Det er noen ruller igjen på lager, som Zen Products gjerne vil bli kvitt - for i oktober kommer det nye modeller. Og de ser unektelig bra ut!

Zen Products AS er et norsk selskap som har utviklet og patentert idrettsmassasje maskinen Z-Roller.

Z-Rollers funksjon er:

  • Behandling og forebygging av kramper.

  • Redusere tiden kroppen og musklene bruker på å restituere seg.

  • Økt blod- og lymfe sirkulasjon (veldig bra for mennesker som lett får hovene ben)

  • Forebygge skader

Zen Products kommer i løpet av oktober med 2 nye Z-Rollere; Z-Roller Pro og Z-Roller Lite. Mer om det senere:-)