Arc’teryx

Rett før Gaustadløpet fikk jeg et par løpesko til test fra BRAA SPORT, og selv om det var travle dager da så fant jeg tid til å teste disse gule, superlette skoene. Jeg har aldri prøvd sko fra ARC’TERYX, så syns det var spennende å prøve!

NORVAN SL

Skoene er ekstremt lette, uten gjørme og skog så veier de bare 185 gram! At de er knall gule er også et stort pluss spør du meg, men viktigere er selvsagt grepet. Og på stier i Nordmarka får man kjapt testet det. Vibramsålen virket veldig bra, ikke et eneste glipptak ble det på meg. Dessverre har jeg hatt diverse kontakt med underlaget på sti fra før, men med disse har jeg så langt holdt meg på beina. Jeg løp Fagervann opp nå på tirsdag, samt noen turer ved Sognsvann inkludert ned fra Vettakollen. Alle med god kontroll og hodet øverst. Totalt sier Strava at jeg har løpt 36 km med disse de siste to ukene, det er selvsagt ikke nok til å slå fast at de funker på alt slags underlag. Men det er tilstrekkelig for å gi en følelse av om de funker bra, og det vil jeg definitivt si de har gjort.

Jeg er litt usikker på holdbarheten på overdelen, ettersom den er veldig tynn. Det blir mye juling i form av skarpe steiner og røtter, men det har holdt stand ennå hvertfall. At overdelen er så tynn er positivt for vekten på skoa og for hvordan vann trenger inn og ut igjen. Disse slipper vannet greit gjennom og blir ikke tunge å løpe med etter en gjørmepøl, bekk eller myr. Vannet går rett ut igjen, og det liker jeg! De litt tyngre terrengskoene jeg har holder mer stand for vann, men når stien går i bekken eller motsatt, blir skoene veldig tunge før man får løpt det ut.

Skoene er lite dempa, så du kjenner godt underlaget og det liker jeg. Med en tynn såle er det lettere å ha kontakten med underlaget og for meg som lett trår over er det viktig

Jeg har rett og slett fått en ny favoritt på stien, og har plutselig løpt mer sti enn normalt! Det er et bra ekstra plusspoeng det!

Akkurat nå er disse satt ned til 1499 på Braa. Ta turen innom butikken på Ullevål eller Frysja, eller klikk deg til nettbutikken

public.jpeg
public.jpeg