Hva er egentlig en ultraløper?  Hvor langt må man løpe, og hvor ofte må man gjøre det? Kan man bare kalle seg det eller er det en beskyttet tittel? Må man godkjennes i en lukket og eksklusiv klubb, eller er det fritt leide inn i det gode(??) selskap?

Ingen av disse spørsmålene kan jeg besvare egentlig, så hvis du vil ha svar på de kan du kanskje spørre en eller annen dødsrå og erfaren superduperekspertultraløper, eller lese en sånn ultrablogg. Eller evt spørre mer stillferdige og hyggelige G.Oogle.

 

Det jeg kan er å fortelle litt om lørdagens ultraløp: Røde Huset Ultra Back Yard!

 

 


Det er ultraløper Sharon som er primusmotor, og løpet foregår fra Gaustadveien 25 og inn i skogen. Det er start hver time på en runde som er ca 6,5 km, og det løpes på sti og grus. Man skravler med gamle kjente og får nye løpebekjente, tempoet holdes nede av steinete sti og det faktum at man slett ikke har dårlig tid fram til neste start. De fleste bruker 40-50  min på runden, som gir godt med tid til mat- og drikkeinntak på det røde huset i Gaustadveien. Serveringa på dette løpet overgår alt man kan forvente  - det er fruktsalat, kaker, kjeks og annen snacks. Utrolig service av Sharon! Det løpes veldig langt av noen og mer vanlige distanser av andre. For til tross for at løpets navn har ultra i seg, er man ikke tvunget til å løpe så langt. Men Røde Huset er en veldig fin anledning til å få skikkelig langtur i beina før høstens maraton! 

Årets vinnere: Cathrine Loennechen (ultradebutant) med 11 runder og John Lund med 15.

Lenke til reportasje på Kondis

Andre som blogger om årets løp: (send meg lenke om du vil ha din rapport her også)

Er dette en ultraløper?

Hege er dronninga av fall og foreløpig ikke kronet ultraløper  

Hege er dronninga av fall og foreløpig ikke kronet ultraløper  

 

Er disse to det? 

Marit løp ecotrail 80, så ja. Og hun gule bærta da?

Marit løp ecotrail 80, så ja. Og hun gule bærta da?

Alle disse tre deltok i alle fall i årets Røde Huset Ultra Back Yard - og et sekstitalls andre, mer eller mindre gærne løpere. Blant annet "gode og gamle" kjenninger som Siw-Mette, Tone, Lise, Maria, Vemund, Ingrid, Claus, Oddvar, Mariann og Kåre. Jeg har deltatt de to siste årene, og i år var min ambisjon å løpe 6-7 runder. I fjor løp jeg kun 4, året før 6. Egentlig skulle jeg forsøke å løpe 7 i fjor, men to ukers seriøs sykdom og treningsopphold rett før, satte en effektiv stopper for det. Så derav årets mål. Mer hokus pokus er det faktisk ikke. 

Det var dessverre veldig glatt på stipartiet i år, pga mye nedbør i forkant. Både Ingrid, Siw-Mette og Hege hadde ganske uheldige krumspring på hver sin runde som endte i overtråkk, blod og smerte. Selv var jeg i ubalanse tre ganger allerede på runde 2 eller 3, men fikk tatt meg inn hver gang og deretter strammet meg selv litt opp :-) Etter det var det ikke flere krumspring fra min side. Jeg holdt meg på beina i totalt åtte runder, og ga meg fordi jeg ble lei av å løpe - og jeg syns drøyt fem mil var et bra løpedagsverk. Eget mål oppnådd; mer enn godt nok på en dag der kroppen svingte fra tung og daff i starten, til ganske lett og fin etter passerte 30 km. Jeg har løpt mye i sommer og på ingen måte ladet opp til Røde Huset, som for meg er en sosial løpegreie der man treffer mange løpevenner, samtidig som man veldig lett får mange km i beina. Jeg har heller ikke løpt lenger enn maraton før dette. Ikke at jeg skjemmes over det; maraton holder i massevis!  (Etter 7 fullførte runder er det visstnok ultra)

Jeg tror jeg med disse åtte rundene nå er blitt ultraløper. Men sikker kan jeg ikke være. Det jeg vet er at det egentlig ikke ga meg så veldig mye. Joda, det var kjempehyggelig å treffe og skravle - og løpe på sti selvsagt, men jeg greide ikke å finne noe større mening i det. Kanskje er det bedre med en løype som er x antall kilometer lang, som skal løpes fra A til Å? Jeg prøver nok ut det en gang også - men ingen direkte hast. Det jeg syns var kjekt var å erfare at noen og femtikilometer gikk ganske greit, og kroppen bare var matt og sliten etterpå - ikke ødelagt, støl og ubrukelig.

Fra starten på runde 8, marit og jeg løp sammen fra runde 5, og hun fullførte 2 til etter at jeg avsluttet

Fra starten på runde 8, marit og jeg løp sammen fra runde 5, og hun fullførte 2 til etter at jeg avsluttet