Ekstrem oppvåkning

September og #motbakkeprosjekt september er over, men hofta og geografiske omstendigheter tvinger/hjelper meg til å trene alternativt. Og bakkene virker lettere enn før, ganske lav puls  - hurra for #treningsprosjekt!

Morgenøkt på Norefjell

Morgenøkt på Norefjell

I dag morges startet jeg dagen med en "lett morgenjogg".

Særlig.  

 

Kl 6:45 hadde jeg avtale med Kine om å starte dagen. Det hadde ikke værgudene fått med seg, eller kanskje var det akkurat dét de hadde. Det regnet krafitig på natta, men da jeg stod opp virket det som det var okei vær. Ikledde meg tynn langermet trøye og lang tights, refleksvest og pannebånd. To trøtte tryner i resepsjonen fikk en brå oppvåkning i dét vi gikk ut døra. Vinden slo i mot oss, og temperaturen var på et helt annet nivå enn dagen før. Planen var at vi skulle løpe opp en av slalåmbakkene, god plan sant? Ingen forbehold i den planen.

Vi strevde litt med å finne "inngangen" til bakken, det var temmelig mørkt på morrakvisten i dag.  Men, vi fant da tilslutt hvor bakken var og gikk på med friskt mot. Men vinden sto nedover bakken, som den ville fortelle oss at å løpe opp her i mørket er en dårlig idé. Planer er til for å følges, så vi bet tenna sammen og håpte den ville løye. Sterk motvind i motbakke er helt unødvendig. Resten av gjengen var vantro da jeg fortalte at vi hadde vært ute - "løp dere opp i den stormen?" Jaaa, vi gjorde vel det, men jeg tenkte ikke på det som storm.  Den løyet forøvrig ikke.

Gjørmete 2XU tights. Lav babefaktor eller hva Hege?

Gjørmete 2XU tights. Lav babefaktor eller hva Hege?

Vi løp ikke veldig langt opp forresten, for etter drøye 20 min hadde nedbøren kommet som snø - så det var ikke bare sterk vind men også temmelig kjølig. Jeg greide også å finne et skikkelig gjørmehull, så jeg hadde plutselig gjørme opp til kneet. Og, med kald piskende vind ble leggen stiv og mindre løpevillig.  På vei ned måtte vi ta en liten sving rundt hotellområde i utvalgte myrområder, siden turen opp bakken ble litt redusert. Det resulterte i vesentlig innsig av kaldt myrvann i skoene, og stivfrosne tær. Det tok noen timer før varmen kom tilbake. 

 

Men vi var begge enige om at det var en fin tur.

Selvsagt.  Og hofta klager heller ikke.  Alle hjerter gleder seg og håper det varer til både jul og påske, pinse og oslok. Amen.

 

PS! Flott sted - anbefales glatt videre for de som ønsker en aktiv og avslappende fjellhelg. SPA, klatrevegg, flott terreng til mange fine turer alle årstider, inne og ute basseng, treningssenter +++ Balsam for sjelen! 

Osndagmorgen - litt bedre værforhold:-) 

Osndagmorgen - litt bedre værforhold:-)