Det kaller jeg PT ja

På fredag hadde jeg PT løpetime hos selveste løpedronninga Ingrid. Det er mange som kaller seg PT - men få kan innen løping måle seg med henne. Jeg var litt usikker på om hofta ville klare en hel time på mølle, men det gikk ganske bra. Den hadde strengt tatt også fått mye løpehvile den siste uka. 

 Økta hos Ingrid foregikk omtrent slik.  

Først litt kort prat om persene mine på 5 k - maraton og normal arbeidspuls, for at Ingrid skulle ha en pekepinn.

5 min i 5:30 tempo -  5 min i 4:30 tempo - 5 min i 5:30 tempo - 5 min i 4.20 tempo - 5 min i 5:30 tempo - 5 min i 4:10 tempo - 10-12 min rolig. Etterpå fikk jeg tips til løpeøkter jeg med fordel burde få inn i treningsuka mi, som Ingrid mener vil flytte persen vesentlig. Det var ikke helt uventet info jeg fikk - jeg har vel vært ganske klar over hvilke økter jeg har manglet. Men, det er jo litt mer krutt bak det når det kommer fra en  løper med så mange meritter og erfaring som Ingrid:-) 

Ingrid kommenterte både løpesett mitt og puls underveis, og var veldig motiverende og inspirerende. Jeg syns det var utrolig stas og samtidig surrealistisk å være hjemme på mølla hos henne, med all hennes oppmerksomhet rettet på lille, ubetydelige meg.  

Ingrid på mølla - utrolig blid og hyggelig!

Ingrid på mølla - utrolig blid og hyggelig!

Dette var en veldig positiv økt, på mange måter. Som allerede nevnt, utrolig inspirerende å få løpe under Ingrids kyndige blikk. Jeg tror jeg booker flere timer med henne fremover, enten som denne timen eller på gruppetimene hennes. Det må bare gå opp i timeplanen, og det er ikke alltid like enkelt så mange blir det ikke. Men, som månedsprosjektene mine har vist - jeg greier det jeg setter øverst på lista. Jeg skal greie å få inn flere økter som Ingrid anbefaler og et middel kan være å følge noen få timer hos henne. Dette vil gjøre dørstokken litt lavere, fordi det blir færre slike økter jeg må kjøre alene - og det er et poeng i det hele også.

 

Selvsagt forteller jeg deg ikke HVA Ingrid sa jeg skulle gjøre! 

For det første vil det ikke uten videre gi mening for deg, fordi det er tilpasset den treningen jeg allerede gjør - og med mindre du har akkuat lik treningsuke og totalbelastning er ikke rådene like relevante for deg. Men like viktig er det jo at du bør ta en slik time selv fordi dette er Ingrids levebrød også - og hun kan ikke leve av at jeg gir hennes tjenester gratis videre, kan hun vel? Bestill time selv, det er verdt det:-) Kors på halsen.