I forrige bloggpost skrev jeg om den påbegynte oppturen og ikke minst opptreningen, ikke visste jeg da at den uka som akkurat var startet skulle bli min beste treningsuke på leeenge. Vel har det vært vinterferie og mange flere treningsmuligheter enn i arbeidsukene, men at jeg skulle komme meg opp på normalnivå og med bra trøkk på øktene i tillegg - det er skikkelig bonus! Det kjennes så godt - og er så etterlengtet. Utrolig så mye god glid betyr! Jeg føler meg så mye bedre når jeg får trent godt. Og spesielt når jeg får løpt.  Kall meg gjerne enkel. Kall meg hva du vil - men de verste tankene kan du jo holde for deg selv:-)

Treningsuka / vinterferien

  • Mandag: Startet uka med restitusjon etter fineste langturen på søndag. 17,5 km fra søsteren min til pappa, i sol og full storm. 17,5 km var det lengste siden Jessheim vintermaraton i november, så ingen grunn til å ta lett på det! 
  • Tirsdag: Hadde avtalt løpedate med superspreke Guro, som jeg "traff" på instagram og strava før Amsterdam marathon. I tillegg til at vi begge skulle løpe maraton der, er hun bosatt i samme område som min søster og gift med en jeg gikk på barneskole sammen med. Verden er liten del I. Vi løp en morgenøkt på 13 km, i 5:30 tempo. Det er ikke et tempo jeg normalt kjører på den distansen - det var et merkbart temposkifte mellom løpinga før møtestedet og etter:-) Men, det kostet ikke så mye - så jeg ble positivt overrasket og kanskje jeg ikke skal være så "redd" for å kjøre en økt i ny og ne litt kjappere. Det var også selvsagt veldig hyggelig å treffe Guro på ordentlig - man finner veldig raskt noe å prate om, f.eks løpinga! 
  • Onsdag: Vi tok toget hjem til Oslo veldig tidlig, slik at det ble mulig å få sneket seg ut til en liten økt på kvelden. Det kjennes utrolig godt å røre på seg etter en 7 timers togtur! Det ble drøyt 8 km, og gikk rundt 6 blank i tempo. Det var altfor glatt, og jeg hadde for få pigger under skoene. Glad for å komme uskadet fra det!
  • Torsdag: Anne-Brit hadde lagt ut bilde av en superfin tekopp på instagram, som jeg kommenterte på - og jeg måtte spørre hvor hun hadde fått tak i den. Snill og omtenksom er hun, for plutselig skrev hun at hun hadde kjøpt et par flere og jeg kunne få kjøpe de! Så, da løp jeg ned til sentrum for å hente de - en tekoppeløpetur altså. 10km løping på bar asfalt og sol - og med nyinnkjøpte tekopper. Hva mer kan man be om? Tempomessig gikk det under 5:40 - uten at jeg egentlig forsøkte å holde noe særlig til fart. 
  • Fredag: Etter maratondag på IKEA for å kjøpe leksebord for storebror og andre utsatte prosjekt, måtte jeg ut og kjenne luft under vingene, før jeg satte i gang med montering. Jeg blir dårlig av IKEA, seriøst. Det er akkurat som de suger hele sjelen min ut når jeg ser de gule bokstavene. Løpeturen rundt Sognsvann på 7 km var livbøya mi. Tempo rett over 5:30 på denne også, progressivt fra 6 til 5 sånn sirka. Fantastisk digg i sola! #Løpelykke
  • Lørdag: Monteringsdag fortsetter... Og en tur i bassenget med ungene. Totalt utslitt av rydding og montering, men fikk til 20 min styrke. Minst. 
  • Søndag: Siw-Mette inviterte til langtur på Fornebu, med Monica og Hege. Hege var dessverre ikke frisk nok - men Monica var med. Jeg planla å være med på deler av den - slik at jeg skulle få ca tjue - men fikk plutselig nesten 25 km. 7 km lenger enn langturen for en uke siden. Den så jeg ikke komme! Tempo på ca 6 blank er mer enn godkjent i sone 1 og 2 for det meste. Underveis fant jeg ut at Monica og jeg har gått på samme barneskole, og at vi ha bodd en bygdesteinkast unna hverandre. Verden er liten del II.

Oppsummert og veien videre

Råbra treningsuke!! Antall kilometer er der jeg ønsker det skal være, rundt 60 km - og tempomessig langt over forventning. Og det uten en eneste hardøkt. Nå gjenstår "bare" å stabilisere mengden på 6 mil i uka igjen, slik jeg hadde før totalkollapsen. OG, ikke minst få inn intervallene igjen. Det blir vanskelig, men langt fra umulig. Må bare skru litt inni hodet mitt, og være litt hard mot meg selv når alle de gode argumentene for subbejoggen kommer. Jeg syns det er veldig vanskelig å trene hardt på kvelden, etter lange dager på jobb og med ungene på ettermiddagene - så jeg tror jeg bør legge intervallene til en morgenøkt. Planen min er å komme igang med morgenøkt en dag per uke, det høres ikke for ambisisøst ut - gjør det vel? Jeg liker veldig godt å trene på morgenen, men vi har slitt med for lite søvn i for lang tid, så jeg syns det er vanskelig nå. 

Når jeg har fått til dette skal jeg legge konkurranseplanen for 2015. Det er bare altfor mange fine løp å delta i, så det blir hardt å sno seg rundt portene i år også! På ønskelista står selvsagt Sentrumsløpet, Oslos Bratteste og Nordmarsktravern - men også Drammen påskemaraton, Nordmarka Skogsmaraton, Fjellmaraton,  Ryeløpet, Fornebuløpet, Blomstermila, Kristinaløpet, SRM og Ivar fromos minneløp.  Så ja - det blir vanskelig!

Denne uka har jeg forresten løpt med vanlig, tynn tights på 5 (eller 6) av 6 økter! Litt dårlig vurderingsevne speiselt på fredagsøkta, da jeg la ut med kun en kortermet (!)trøye under den supertynne treningsjakken. Rundt Sognsvann der isen lå på vannet og snøen lå langs veien - kjølig med andre ord! Men men - det kjennes ut som våren er på vei:-) Og på onsdag er det arrangørløpet til SRM, og der håper jeg å stille sammen med storebror.