Endelig snart klart for årets løpshøydepunkt :-)

Årets mål ble utbasunert i januar (og jeg har bare nådd ett av de så langt!). For maraton er det å løpe med snittfart på 5:10 - som gir en tid på 3:38. Noe som er drøyt fire minutter raskere enn min forrige, og hittil raskeste maraton, i Edinburgh på tiden 3:42. Fritt etter hukommelsen var det beinhard jobbing, så ikke skjønner jeg hvordan jeg skal kunne barbere hele fire minutter av den. Men, jeg setter min lit til at beina er kjappere nå en for 17-18 mnd siden. Ikke at jeg har noe voldsomt vitenskapelig belegg for den hypotesen. Det er mer et håp enn viten. Men jeg greier det i alle fall ikke om jeg ikke prøver.

Da jeg løp Edinburgh maraton hadde jeg omtrent samme nivå av langturer i beina, men jeg tror jeg er i bedre form fordi jeg nå enten løper de litt fortere eller like fort med lavere puls. Jeg har også løpt bedre på konkurransene nå de siste månedene, enn jeg gjorde før Edinburgh. Det kan man ganske enkelt forklare med at jeg nå har konkurrert meg i form gjennom hele sesongen, det hadde jeg ikke etter vinteren i fjor. I mai var jo våren bare såvidt startet etter minustjue vinteren. Men jeg startet også våren langt bedre i år enn jeg gjorde i fjor. Ca 5 min raskere på halvmaraton f.eks.  I tillegg har jeg langt bedre verdier å vise til på lageret. Jernlageret. Jeg er milevis unna mistenkelige blodverdier, men jeg er godt over minimumsnivået. Det er godt for psyken og blodpumpa.  Det jeg prøver å overbevise meg selv om, er at jeg er i bedre form nå. At jeg godt kan løpe fire minutter fortere på de 4,2 milene. Det er tross alt kun ett minutt per mil. Klart det går. Ikke sant? 

Det er altså det du skal få lov til å gjette på! Hvor fort/sakte løper jeg på søndag? Jeg aner ikke og kan ikke hjelpe deg mer enn jeg allerede har gjort. Du vet målsetningen min, og om du har lest litt her på bloggen vet du også litt om hvordan jeg har trent. Jeg blir ikke i bedre form denne uken - det eneste jeg kan gjøre nå er å trene for mye. Og det har jeg tenkt å jobbe hardt for å ikke gjøre.

Vinneren av konkurransen får en overraskelse fra Amsterdam. Kanskje jeg sikker innom en coffe shop.

Dette er løypa i følge Strava

Det er i alle fall ikke bakkene som skal ta meg...

Det er i alle fall ikke bakkene som skal ta meg...