Jeg har et mål om å løpe på 5:10 per km - men om det er realistisk, optimistisk eller pessimistisk aner jeg ikke. De siste ukene før maraton mister man all tro og tillit til det man har lagt ned av trening. Så, her er det fritt frem for å gjette i hytt og pine!

Og kommer du nærmest det reelle resultatet vinner du disse flotte øredobbene!

(Er det en mannlig gjetter uten passende ører, søster, kjæreste eller venninne å forære videre til - så finner jeg nok på en annen passende premie. )

Og om du ikke vinner kan du kjøpe de hos Løpeskjørt!

For de som ønsker mer info før de gjetter i vei, here goes:

På den positive siden

 • Jeg har løpt 3 turer over 30 km - lengste på nesten 36 km. 
 • Jeg har allerede løpt 4 andre maratonløp i år
 • Jeg har løpt 5 konkurranser siste 5 ukene - konkurransegiret er "på"
 • Jeg har fått litt påfyll av jern siste måneden - er nok ikke særlig høyt oppe, men i alle fall over streken
 • Jeg har trent alternativt og styrket de svake sidene mine
 • Jeg har gått ned 2-3 kg siden sist jeg løp maraton 
 • Jeg har stort sett hatt minst 5 mil løping per uke pluss like mye sykling
 • Jeg har løpt flere progressive økter 1-2 mil på trening i maratonfart 
 • Jeg er skadefri og jeg har prioritert søvn høyere
 • Jeg er forkjølet akkurat nå, noe som gir meg tvangshvile siste uken

Dette betyr at jeg skal ha både fart og distanse inne. Kroppen har fått mer hvile og løpsøkonomien skal være bedre. Hvor mange minutter dette utgjør er jammen ikke godt å si, kanskje 1-2 timer i sluttid?? Høh

På den negative siden 

 • Intervaller har vært så godt som fraværende siden juni
 • Ukesstruktur på treningene har vært helt på bærtur
 • Skippertak på trening og generelt
 • Jeg er lav på jern
 • Slipper forkjølelsen jeg har nå tidsnok?
 • Styrkeøvelser har vært lite prioritert frem til nå den siste måneden
 • Jeg vet ikke hvilke sko jeg skal løpe i
 • Jeg aner ikke hva jeg skal løpe i av klær
 • Jeg har ikke lest et ord om hva slags energi vi evt får servert underveis
 • Jeg har ikke pugget hva 5:10 tilsvarer av passeringer underveis
 • Jeg skal løpe i et land jeg aldri har løpt i før - vet ikke om det er GPS der
 • Jeg har ikke pugget en eneste tysk glose

Dette betyr at jeg ikke har den selvtilliten jeg behøver og trua på at det skal gå. Så her må vi vel legge på 2-3 timer eller noe.

PS! Et slags etterord: 

Egentlig skulle jeg bruke Kristines sitt løp i Amsterdam i helga til å spå om mitt løp i Frankfurt uka etter. Jeg følger henne på instagram og Strava, og etter min mening er vi på omtrent samme nivå.  Men så kjører hun altså på med et helt perfekt løp, langt langt over det jeg sikter på i Frankfurt. Klart jeg blir utrolig glad på hennes vegne, og inspirert og imponert og misunnelig, selvsagt misunnelig. Sånn vil jeg gjøre det også!  Men, ærlig talt blir jeg litt forbanna også. Tenker hun bare på seg selv?? Visst hun ikke at jeg skule kopiere henne pluss ca fem minutter? Det er helt håpløst nå. Makan til frekk dame!  (Åpenbart var vi ikke heeelt på samme nivå likavel)