I dag har jeg åpnet sesongen 2015, kanskje ikke med brask og bram - kanskje mer litt sånn på halv tolv egentlig. Oslo winterrun. Jeg glemte startnummermagnetene mine, og fant ikke tyllskjørtet. Og da jeg satt på banen ned til sentrum hadde jeg egentlig mest lyst til å legge meg ned for å sove. Litt mange baller i lufta på hjemmebane kanskje. Jeg fant ikke startnummeret mitt som snille Mari hadde hentet ut, og klagde til henne for at det manglet. Så stod jeg med det mellom beina... Jeg skulle akkurat levere inn bagasjeposen - men hadde pakket ned bagasjelappen - og jeg holdt deretter på å glemme å ta av meg fleecejakken da jeg leverte inn posen. Ut av trening! 

Det var uansett veldig gøy  treffe alle de andre Treningscamperne som skulle løpe på ett av de fire lagene vi stilte. Største klubb, altså flest lag, tror jeg faktisk. Hurra for det! Og ryktene sier at laget jeg løp på ble beste damelag! Dette lover jo godt for sesongen. LOL

Sko og pigger

Det store spørsmålet i dag var HVILKE SKO skal man løpe med. Er det is, bar asfalt eller snø? Hvor mye pigg skal jeg ta? Jeg tok med både icebugene og et par supernova som jeg har fått satt inn tre pigger på hver sko. Icebugene har 17 i hver tror jeg, så ganske stor forskjell på disse to. Jeg hadde ikke løpt gjennom løypa på forhånd, så jeg måtte bare stole på info fra andre løpere og arrangøren. Sistnevnte anbefalte piggsko, andre løpere mente det var mye asfalt. Skikkelig enkelt mao. Jeg tok sjansen på supernova med minimalt med pigger. Da kunne jeg både skåne føttene på asfalten, og ha et minimumsfeste på isen. Det funka sånn passe, jeg tror det var rett valg med de kriteriene jeg hadde.

Temperaturen var fin i dag, har vært kaldere de siste dagene - fint at det lå rundt null akkurat i dag. Jeg valgte likevel ull innerst på overkroppen, en tynn og tynnslitt en med god lufting. LOL. Hanskene tok jeg av etter 4-5 km tror jeg, og pannebåndet var nær ved å ryke siste kilometerne. Så, ikke særlig kaldt:-)

Løpet og løypa

10 km, to sløyfer på 5 km hver. Litt utpå Tjuvholmen og litt på Festningen. Litt rotete spør du meg. Mye i kriker og kroker, og konstant forvirra. Sprang vi ikke her i stad? Hvor skal vi nå? Opp den trappa?? Inn gjennom den bygningen? Litt spesiell løype spør du meg. Skjønner at det er praktisk å holde seg på et begrenset område som ikke roter seg inn i trafikken, men det ble mye svinger og krimskrams. I tillegg var det flere som løp feil på Festningen. Manglet både fakler og veivisere der. Så når de utroper vinnere blir det med en slags klype salt, vinnere av hvilken distanse? Jeg vet ikke hvor løypa egentlig gikk, jeg løp i alle fall to ulike ruter på de to rundene- den første klart kortere enn den andre.

Det var frytelig glatt noen få steder, og noen av disse stedene var det også veldig mørkt. Litt dårlig kombo. Plutselig stod vi foran noen hinder av steinblokker. Plutselig plumpa jeg uti en vanndam. Hinderløype? Jeg tror løypa er finere i dagslys.

Tommel opp

Men for all del, syns dette var en hyggelig greie. Supert med vinterløp i sentrum! Bra tiltak, takk for at dere kom svensker. Kom gjerne tilbake - men hvis det er o-løp så kan vi gjerne få utdelt kart ved start. Jeg har ikke noe i mot gateorientering. Tvert i mot, det er faktisk gøy. Men gate-o uten kart, not so much. 

De hadde lagd en fin ramme med musikk, liv og fakler. Det krydde av kamera, jeg befant meg ufrivillig midt i skuddlinja flere ganger.

Lenke til kondisreportasjen, det kommer vel resultater snart. Jeg klokka meg inn på 51 minutt, rett bak Hege som jeg løp sammen med. En del plapring ble det - det blir det slutt på når det blir "alvor" om et par måneder!  Strålende fornøyd med tiden, selskapet og innsatsen. Befant meg mest i sone 3, på de glatteste partiene i sone 1 og 2 :-) Treninga den siste tiden har vært litt mangelfull, det er gode grunner for det. Jeg skal skrive om det senere. Minimalt med løping, har kompensert med litt skigåing og litt styrke. Det gjorde meg uansett usikker før dagens løp, på hva jeg kunne forvente, men samtidig også passe avslappet. 

Vinner av konkurransen "Ditt beste treningstips - vinn en lue

Mange gode tips kom inn, les selv og få inspirasjon og tips til vinterens trening! Vinneren ble Laila! Send meg en mail via "kontakt meg" greia oppe i menyen Laila:-)