Jeg har vært så heldig å få et par hørepropper til testing for Løpeskjørt. Jeg er egentlig ikke en som hører på musikk mens jeg løper type, men bruker de ofte når jeg går til og fra jobb - og sånn av og til også på løpetur. Jeg syns den ledningen er litt for irriterende til løping, så jeg var på utkikk etter noe trådløst - som også skulle være ganske lett. 

Jeg har brukt de i to-tre uker nå, og etter de sedvanlige famlende skrittene i starten, er vi blitt gode venner. Yurbud og jeg. Startvanskene bestod i å få trøkt de greiene inn i ørene (normalt problem), finne ut hvordan de skulle lades, settes på, stoppes, stille på lydstyrken, trøkke inn igjen - ja sånn helt vanlige ting. Nå som jeg har blitt dreven er alt dette barnemat, vi ble faktisk ganske raskt gode venner.  

Det følger med en veldig kort bruksanvisning. Som jeg ikke skjønte noe av først, men etterpå kunne jeg ikke skjønne hva jeg ikke skjønte - den er superenkel og med gode, illustrerende bilder! Det følger også med en liten veske, som jeg bruker mest til å stappe iphonen oppi - men tror den er til ørepluggene og ladekabelen. Det er litt pinlig å bruke veska, for det står "IRONMAN" stort og tydelig på den. Det er litt som å løpe med finisherskjorte til et løp du aldri har deltatt i. Ikke bare er jeg ikke ironman, jeg er ikke engang triatlet. Faktisk kan det nok også diskuteres om jeg er atlet. Så altså - ganske pinlig.

Ørepluggene

Jeg har som allerede nevnt hatt tildels store problemer med å få trøkt sånne nymotens øredingser inni øra mine. De som apple bruker på sine produkt er helt håpløse, det føles som både øret og hodet mitt skal sprenges i lufta. Med den gammeldagse typen kjennes det ut som de sklir ut hele tiden, noe de forsåvidt ikke gjør - men det kjennes sånn ut. De som følger med disse yurbudene er annerledes, og jeg sleit veldig med å få de på plass. Men, når jeg nå har lært meg trikset både sitter de godt og sprenger ingen steder. Det er to ulike størrelser i esken, og man kan også etterbestille - gratis tror jeg det stod -  andre størrelser hvis de i esken ikke passer.

Lyden

Det er trådløs overføring, så hvis noe kommer mellom mottakeren på høyre øre og mobilen så brytes lyden. Det skjer ganske ofte, men varer veldig kort. Jeg tipper mange vil irritere seg over dette. Jeg har imidlertid brukt noen skikkelige dårlige i lang tid, så jeg syns lyden er utrolig bra, disse sitter jo mye bedre og lyden kommer dermed bedre inn i øret. Jeg prøver derfor å lære meg hvordan jeg får færrest mulig kutt av lyd.  Om du vil være fornøyd med lyden kommer derfor trolig an på hva du bruker i dag. Og det er mulig lydkuttene er brukerfeil. Det er jo stort sett det IT avdelingen sier. Aldri noe galt med dingsene.

Betjening

Den er utrolig enkel å betjene. Skru på blåtann på mobilen, la de bli venner - mobilen og Ybud altså og start musikken. Når du ikke vil høre mer holder du inne knappen øverst på høyre øreplugg. De to små knappene på siden, på samme øreplugg, er for volum opp og ned. Den store knappen over powerknappen kan man bruke til å ta telefon (særlig at jeg gjør det når jeg løper), pause musikken eller spille forrige/neste låt.

Den sier i fra når det begynner å bli lite strøm på batteriet. Da åpner du en liten, godt skjult klaff på venstre øreplugg og stapper ladekabelen inn. Det lyser grønt helt til den er ferdig ladet. Du kan også se hvor mye batteri det er igjen på displayet på mobilen. 

Oppsummert

De sitter godt i øret, ingen lang ledning å hekte armene i når jeg løper og supert at jeg kun trenger å starte musikken eller podcasten fra mobilen, og deretter kan styre alt fra yurbuden. Litt irriterende med kutt av lyd, men det er det eneste jeg har å utsette på den. Kunne selvsagt også vært bedre batterikapasitet, jeg tror den er på 6 timer. Men, veldig enkelt å lade. Prisen er ganske stiv, rundt 1000 kr tror jeg. 

Konsekvensene av dette nye vennskapet er at jeg løper oftere enn før med lyd på øret, helst ikke musikk men en podcast. For tiden er det maratonpodden jeg hører på - men regner med jeg finner mer interessant på veien:-) Det fins over tjue episoder tilgjengelig, og jeg er på de første ti. Anbefaler varmt nr 6 og nr 7, med hhv Emelie Forsberg og Mustafa Mohammed!