Jeg trenger en plan!

2017 har startet hardt og brutalt for meg, med altfor mange uker med forkjølelse og det som verre er. Da jeg gjorde opp status i slutten av februar kom jeg frem til at jeg hadde vært syk omtrent halvparten av tiden. Blir ikke akkurat toppform av sånt vettu!!

Jeg har startet treningsåret 2017 3 eller 4 ganger, og nå - kryss i taket virker det som startknappen fungerte. Jeg har fått trent i hele to uker nå, uten snørr, gørr og annet vrøvl. De foregående treningsoppstartene i 2017 var nok litt i overkant ivrige, sett i ettertid altså. Så jeg tok det pent nå, og først i uke 2 var jeg opp i "normal" treningsmengde. Og bank i bordet - jeg kjenner ingen symptomer på noe som helst annet enn at våren er i anmarsj ute:-)

Men vi er altså allerede midtveis i mars, og jeg har så godt som mistet hele treningsperioden i vinter. Ikke at jeg overdriver altså, dette er akkurat sånn det er!!  Poenget er at det egentlig er sesongstart om 2 uker, og jeg kan like gjerne røpe først som sist at det blir HELT UTEN meg på startstreken. 

Mer realistisk er det å se for seg at Sentrumsløpet kan bli sesongåpningen min, ikke at jeg er påmeldt eller har trent noe med fart og høy puls. Ennå. Kan jo skje alle slags mirakler på 5-6 uker. Tross alt. 

Uansett, sesongåpning blir det vel før sommeren. Spørsmålet er mer, hva skjer så? Jeg tror ikke jeg har meldt meg på et eneste løp - men jeg har startplass i Frankfurt maraton som jeg utsatte i fjor, og jeg MÅ delta på Oslos Bratteste. Forresten; jeg har startplass på Sommernattsløpet - og jeg hadde startplass på winterrun. Da var jeg selvsagt syk, og innså faktisk selv at jeg ikke kunne delta. Mulig jeg har blitt voksen?

Men altså. Jeg trenger en PLAN!  En treningsplan og en konkurranseplan. De henger bittelitt sammen. Forresten trenger jeg også en maratonmakker med til Frankfurt! Hvis jeg tar meg av de to første, kan jo du ta den siste? Grei oppgavefordeling, ikke sant?

Forresten må du gjerne komme med innspill på de planene også altså. Her er alle bidrag velkomne, spesielt de konstruktive.

Treningsplan

Selvsagt helt uperiodisert - typisk uke (uten sykdom, uten mann på reisefot, uten 17. mai og andre kalenderkødder)

 • Mandag: Fosterstilling
 • Tirsdag: Løpe til og fra jobb, 10-15 km totalt
 • Onsdag: Løpe etter jobb el yoga, 1 time
 • Torsdag: Løpe til og fra jobb, 10-15 km
 • Fredag: Tenna i tapeten eller styrke
 • Lørdag: Løpe eller styrke eller yoga
 • Søndag: Løpe langtur

Det er jo lett å se at noe mangler her. F.eks intervaller. Når pokker skal jeg gjøre det? Jeg sliter med å få inn en time å SATS i uka. Utrolig så vanskelig det er! Når jeg finner ut hvordan man gjør det skal jeg fortelle dere hemmeligheten, æresord.

 

Konkurranseplan (SKISSE!)

 • Sentrumsløpet, 10 km (29/4)
 • I formløpet, 5 km (27/5)
 • Sommernattsløpet, 5 km (17/6)
 • St hansgallopen, 8 el 14 (23/6)
 • Nordmarkstravern, 30 km (2/9)
 • Oslo Maraton, 10 for Grete (16/9)
 • Oslos Bratteste, 3 km (30/9)
 • 3 opp og ned, 17 km (14/10)
 • Frankfurt maraton (29/10)

I tillegg til dette: Flest mulig SRM! Kanskje jeg overlever labert intervallunderlag på det? Fornebuløpet (31/5) og Årungen Rundt (24/9) har jeg også lyst å delta på.

Dette er den minst ambisiøse konkurranseplanen i antall løp jeg har hatt på årevis! Men når 2017 har starta som det har, er det greit å være litt defensiv. Sitter vel uansett med en bøtte på hue og armen i bind på minst ett av disse løpene. Den som lever får se, og ikke alle gjør det.

Hva med deg! Hvilke har du planlagt å løpe i år?

 

Det er helt greit for meg at dette hvite greiene her smelter nå

Det er helt greit for meg at dette hvite greiene her smelter nå

 

Jo, så har jeg forsøkt å pusse litt opp på bloggen. Hva syns du? Helt forjævlig?