Sognsvann Rundt Medsols (SRM)

Visste du at du kan teste kondisen hver eneste onsdag fra starten av april til slutten av oktober?

SRM er et fantastisk konsept for oss som er glad i å løpe, og jeg slutter aldri å forundre meg over hvor mange som ikke har hørt om dette. Så, nå skal jeg gjøre et forsøk på å gi de litt PR. Selv om sesongen nå nesten er over, forhåpentligvis kommer det flere.

  • SRM står for Sognsvann Rundt Medsols

  • Hva er det: En løpskarusell

  • Når og hvor: Hver onsdag kl 18:00 april-oktober v Sognsvann i Oslo.

  • Distanse: 1-3 runder med solen, hver runde er 3258 m. Du velger selv underveis hvor mange runder du løper. I august og september åpner de opp for å løpe inntil 5 runder tror jeg, dette som et tilbud til de som skal løpe høstmaraton. Mener man må være i mål til 19:30

  • Påmelding: Gjøres på nett eller ved oppmøte. Men når du først har kjøpt deg en brikke, er det bare å møte opp ved start og rett og slett LØPE (Brikkekjøp: Det er ikke mye å tenke på, du kan bruke den samme brikken i flere år, og med ca 30 løp per sesong er det mulig å få mange kilometer og løp for penga! Julegavetips!)

  • Arrangør er SRM, som består av en gjeng frivillige som på dugnad fikser løpet. Heming Leira er fortsatt primus motor. De har holdt på siden mai 2001. De trenger alltid flere frivillige, meld deg gjerne - trivelig gjeng! Av oppgavene gjengen har er blant annet: Registrering for brikkeutlån, tidsavlesing, start av puljene, saftblanding og generelt opp- og nedrigging. Gjengen arrangerer også Motbakkeløp og øyløping i Oslofjorden. ALT er verdt å prøve ut!

  • Premier: Det er ingen premiering og ingen vinnere. Tiden din blir registrert i basen, og du kan se alle tidene dine på en samleside. Det er heller ingen startnummer, kun en brikke som registrerer tiden.

  • Underlag: For det meste grus. Ganske flatt og lettløpt.

  • Hvem kan delta? Alle. Rett og slett. Her løper barn ned i 5-6 årsalderen, superraske og lovende talenter, eliteutøvere, supermosjonister, bedriftslag, menn i førtiårskrisa, damer uten førtiårskrise, supermammaer med eller uten barnevogn, pensjonister, og you name it. Alle kan og bør delta. Prisen er lav og alle dørstokker er høvla ned til minus 20 cm.

  • Sognsvann er forøvrig nesten alltid ekstremt vakker!

Sognsvann i høstfarger

Sognsvann i høstfarger

Min SRM sesong 2018

Selv om jeg de siste 4-5 årene nå bor veldig nært Sognsvann, får jeg ikke deltatt så mye som jeg har lyst til. Det er mange hensyn å ta, både belastningsmessig for en skadeskutt kropp, men også logistikkmessig med to barn som skal følges opp med lekser og fritidsaktiviteter. De begynner imidlertid plutselig å bli ganske store, så i år har jeg faktisk fått med meg flere enn de foregående årene. Og jeg har også stor tro på 2019!

I fjor høst løp jeg endel sammen med eldstemann som da var ni, han var skikkelig ivrig og jeg var skadet - så tempomessig passet det fint. I år har han ikke vært like ivrig, vi hadde 6 deltakelser i april og mai, så ville han ikke mer. Så etter det har jeg løpt to ganger i august og to i oktober. Hva som skjedde i september husker jeg ikke - men det kan ha hatt en del med leggskaden og Berlin å gjøre.

I august testa jeg i alle fall formen på 2-rundern, eller jeg skulle ha en tempoøkt bare, ikke husker jeg. Løp i alle fall på 30:14 og 29:58, først bak persen fra 2010 på 30:03, deretter altså første gang under 30 min med veldig liten margin, men pers med “hele” fem sekunder. Det smaker jo godt uansett!

I oktober nå løp jeg så 2- rundern på 29:40 og persa enda en gang, det ga meg lysende tro på at Hytteplan skulle gå fint. Så tok jeg 3- rundern på onsdag (fordi jeg var så tung i beina etter Hytteplan og intervaller dagene før - orka ikke løpe fort) og persa da klart med 47:02. Denne persen var enda gamlere enn jeg husket, den hadde stått siden sommeren 2007! (Før barn altså…) Det skal nevnes at jeg ikke har løpt 3 - runder så ofte, og at jeg har vært helt borte fra SRM i det mest travle småbarnsåra. Nå har jeg et lite håp om å ta persen på 1 runder på onsdag, hvis det lar seg gjøre å komme til start. Det er jo også halloween da, så det henger i en litt tynn tråd. Men, 1 runde tar jo veldig kort tid, spesielt hvis jeg får fart på beina! Persen min er fra 2015, og på 14:13

Jeg bruker altså SRM til å teste formen og for å få en konkurranse før en annen konkurranse - av og til begge deler samtidig. Jeg syns det er veldig nyttig, og er kjempeglad for at dette tilbudet fins! Håper du blir med i 2019!