Last preps Vienna City Marathon

Sesongåpninga nærmer seg med stormskritt:  Bare 5 dager igjen!

Det går på ingen måter på skinner. Forrige uke kjente jeg feberen komme snikende sammen med en søt liten hodepine. Det ble treningsfri tirsdag - torsdag, og forsiktig trening inne fredag.  Følte da at jeg var klar for litt løping ute i helgen, og fikk to veldig fine og friske morgenturer i sola ved Sognsvann. Men ikke før hadde gleden over disse to øktene lagt seg, så kjente jeg snørra melde seg. Nå er jeg tett, og ikke særlig lystig til sinns.

Planen var å stille til SRM på onsdag, men det må jeg visst vente litt med før jeg garanterer.  Liker ikke denne uvissheten, men samtidig er det jo bedre å ha det nå enn på søndag. Hvis vi prøver å være bitte litt positive altså.

Men nedtrapinga blir som vanlig umulig. Hvor mye tar det på å hangle? Hvor mye har jeg igjen å bruke på trening?? Forrige uke ble det loggført to styrkeøkter og 35 løpte kilometer,  mot 55 uka før, og 6-7 mil de forrige ukene. Det ser på en måte rett ut, men jeg vet som sagt ikke hvor mye overskudd dette gir når kroppen hangler.

IMG_4413.JPG

I går hadde jeg en liten testøkt sammen med Marita, som forsåvidt ga meg gode svar på tingenes tilstand. Det skulle løpes ca 2 mil progressivt, fra 5:30 tempo og ned mot 4:50 fart. Det gikk ganske bra og tett på skjema, men pga lei motvind ett av strekkene rundt vannet, samt et par steder med litt is og vanskelig underlag ble det noen kilometertider som avvek litt fra plan. (Hvis du vil prøve deg på denne finner du det du trenger i beskrivelsen under her).

Testøkta:

Oppvarming ca 2 km: 6:19 - 5:57 (Kjentes tungt ut, så mista litt trua på at jeg skulle greie gjennomføre planen allerede her!)

5 runder på Sognsvann (totalt ca 16 km):

  • 5:31 - 5:23 - 5:23

  • 5:20 - 5:25 - 5:15

  • 5:11 -  5:17 -  5:10

  • 5:06 - 5:05 - 5:08

  • 5:01 - 4:56 - 4:52 - 4:59

Nedjogg ca 2 km: 5:08 - 5:21

Mesteparten av økta i sone 2, med kun 22 min i sone 3.  En halvmaraton på 1:51:43 er godkjent “testresultat”.

Økta under ett gikk over forventning. Vi skravla oss gjennom de 3 første rundene, så avtok munndiaren litt. Marita sto av på siste runden pga kranglete setemuskulatur, men møtte meg ca 1 km før “mål” for å taue meg inn.  Jeg var forberedt på at det ville bli en hard jobb å skulle greie den tøffeste runden alene, men fikk heldigvis satt farten rett fra start, men da Marita dro på 4:40 tempo siste delen, tenkte jeg: “fy fader, dette tempoet kan jeg ikke holde på søndag. Enten er formen råtten, eller så har hun dratt opp nå”. Heldigvis var det alternativ to som var rett :-)

Gjett tiden min!

 

Garmin har trua på pers.

Garmin har trua på pers.

Jeg har egentlig også trua på pers, men 3:07 er nok temmelig far off. Akkurat hvor mye off får vi se på søndag - men jeg er overbevist om at mitt estimat om 3:30-3:35 er vesentlig nærmere fasit enn Garmins estimat er.

Hva tror du? Det er selvsagt åpent for å gjette tida! Det blir premie som vanlig til den som kommer nærmest. Det blir åpenbart ikke garmin som stikker av med den premien!