Førjulsløping i København

Gledelig jul alle sammen - nå er det deilige og late dager som venter. Og med late dager mener jeg selvsagt ikke treningsfri dager, men dager uten for mange ulike poster på programmet. Dager vi spiser frokost uten tanke på klokka og dager vi kan bygge lego fra morgen til kveld. Men jammen har det vært en slitsom reise hit, skuldrene mine har vært limt fast til øreflippene og magen har ikke vært brukt til pusting i det hele tatt. (Ja, ukas tall på søndag utgikk - håper det gikk bra med dere!) Merket det etter middagen på julaften at alt stresset bare slapp taket - og holdt dermed på å sovne midt under hele høydepunktet: gaveutdelingen! Tro ikke at jeg har stresset med å vaske huset, jeg har nemlig påtatt meg det risikable og tvilsomme oppdraget å finne ut om det blir jul hvis man ikke vasker. Jeg var utrolig spent på om juleinspeksjonen skulle komme og kanskje utvise meg til langtvekkistad eller til ti år på husmorskole. Men, de kom ikke! Så folkens, det blir jul uten grønnsåpe:-)

Vaskinga siste helga før jul ble byttet ut med en familietradisjon; førjulstur til København. Etter at jeg bodde der har vi valfartet dit for å handle inn and til julemiddagen - og besøke tivoli og bare være litt turister i kongens by. I år bodde vi på et utrolig barnevennlig og ganske nytt hotell som heter Tivoli Hotel. (Det ligger ikke ved tivoli, navnet kan sikkert lure mange). Her hadde de stort badebasseng og lekeområde for barnefamiliene. Herfra løp jeg en morgenløpetur på søndag, jeg satte kursen mot Amager Strandpark fordi jeg gjerne ville se havet og løpe forbi der jeg bodde, se hvordan området så ut nå 7 år senere. Det ble en skikkelig trip down memory lane, og jeg må erkjenne at jeg savner å bo i denne utrolig fine og koselige byen! Flatt, vindfullt og sykkelvennlig det er København for meg. 

amager.jpg

Jeg er litt stolt over at jeg ikke løp feil en eneste gang, jeg fant fram til leiligheten jeg bodde i og til strandparken uten en eneste krøll. Og tilbake igjen da - det var litt endringer fordi de har bygd metro der ute etter at jeg reiste hjem, så jeg følte meg litt usikker et par steder. Men jeg greide å holde riktig retning hele tiden:-) I tillegg til at jeg greide å finne frem til alle stedene jeg hadde lyst til å se, løp jeg også i et bra tempo for meg (snitt ca 5:20 i en time) selv om vinden var drøy mange steder og turen går i kategorien "sightseeing". Åpenbart at jeg har en løpekropp skapt for flate løyper og som er aerodynamisk utformet til å håndtere vindkastene!

Høyt tempo og god orienteringssans sammen med mange gode minner, ga meg skikkelig god selvtillitsboost resten av dagen! Løping er mirakelmedisin for sjelen min:-) Nå framover tror jeg også treningsmengden kommer seg opp til normalnivå igjen, det gleder jeg meg til! I kveld er det intervaller i parken - det blir nok ingen stor gruppe på første juledag, men jeg er sikker på at det blir hyggelig og en bra treningsøkt.

 

Snart skal vi også snakke sammen om hvordan det gikk med treningsmålene mine for 2013 og hva vi tror om løpeåret 2014. Og forhåpentligvis en spennende nyhet om en klubb å løpe for da. Det blir skrekkelig travelt de neste ukene her på bloggen som du skjønner. Så følg med!