The rest will follow

 

Etter en lengre bloggtørke her skal dere nå få et skikkelig langt innlegg! Vinterferien i år ble for denne familien lagt til varmere strøk, mest fordi mor i huset har slitt med veldig stive ledd i vinter og håpte på litt helende virkning fra varmegradene. Turen til Fuerteventura og Apollos treningshotell "Playitas" ble bestilt i januar. Jeg har vært på denne Kanariøya før, sist gang med Ingrid Kristiansen i november - men Las Playitas har jeg ikke vært på før. Apollos treningshotell har jeg imidlertid sett og hørt mye bra om, så jeg var spent på å prøve det. 

Så, for de som vurderer en treningsreise med familien, alene eller med venner - nedenfor er en slags omtale! Håper den kan være til nytte :-)

Reisen

Er glad jeg ikke har lange bein, på flyet sitter man med stolryggen til den foran seg i fanget. Mulig alle charterreiser er på samme måten, jeg syns dette var for trangt og den stive kroppen min ble ikke akkurat happy over å måtte sitte i tilnærmet samme posisjon hele reisen. I tillegg ble vi sittende 2 timer i flyet på Gardermoen som start på ferien. Yey. (Mulig reisen er bedre om man drikker noen enheter alkohol, jeg begynner å forstå hvorfor de pusher drinker).

Busstransporten fra flyplassen var med en helt herpa buss, og jeg hadde heller ordnet med egen transport om jeg visste det var der de la lista. Bussen fra hotellet til flyplassen en uke senere var i normal buss. Det tok 30-40 min tror jeg fra flyplass til hotell. 

Hotellet

Nærmest Playitas, lengst bort Las Playitas

Nærmest Playitas, lengst bort Las Playitas

Playitas består kun av hotell, selve byen Las playitas ligger litt bortenfor. Hotellet består av et aparthotel, hotel og vilas - du kan lese mer om de ulike hvis du følger denne linken. Vilas er for golferne tror jeg, det ligger ved golfbanen og de har egne svømmebasseng ved hver villa. Vi bodde på aparthotellet, og vi hadde  en leilighet med to store soverom og det var i alt 5 sengeplasser der. Det var også godt med garderobeskap, både hyller og stang til å henge fra seg finstasen. Kjøkken med spiseplass til fire og bad med både dusj og badekar. Kjøkkenet var greit utstyrt med kjøleskap, stekeplater og mikroovn, men altså ikke stekeovn. Hvis man hadde på taklyset på kjøkkenet fikk man en heidundranes vifte på kjøpet, som hørtes ut som tørketrommelen her hjemme. (Jeg trodde først vi hadde rom inntil et vaskeri!) Man trenger uansett ikke taklyset så mye.

På hotellet var det en frokostbuffet greie som vi hadde inkludert, og jeg syns den var ganske bra - men syns ikke de leverte like godt da jeg testet den på middag en av kveldene. Vi spiste stort sett middagen på Da Luigi restaurant, som ligger mellom hotellet og aparthotellet på Plaza Rambla. Man kunne også gå den korte turen bort til Las playitas og spise på en mer lokal restaurant.

Treningsfasilitetene

Det du ikke finner her av treningstilbud, er vel stort sett vinteridretter. Reiser du ned dit for å gå på ski er du uansett på bærtur. Jeg kan ikke skjønne at man kan mangle noe her! Det er olympisk basseng for svømmerne og triatletene, innendørs og utendørs treningsstudio, innendørs og utendørs saler for Aerobic, Yoga og Styrke.  Leie av sykler, rulle og sikkert en spinningsal også. Eget sykkelverksted gud veit alt de hadde for de på hjul - jeg har aldri sett å mange folk trillende med eller på racere før. Det er innendørs hall for håndball, volleyball, badminton, basketball - og den ble også brukt til kampsport. Her er lenke til de oppsatte treningsøktene du kan være med på, de fleste er gratis og det er bare å møte opp, men noen er basert på forhåndsbooking og betaling (2-5 €, 10€ for svømmekurs). Det var utendørs fotball- og tennisbaner, det var badminitonbord og boccabane - i tillegg har man stranda og havet for surfing, svømming og ikke minst strandlek for barna. Våre elsker å flytte sand, kjempe mot bølgene og finne fine steiner og skjell.

Utendørs aerobic eller noe sånt

Utendørs aerobic eller noe sånt

Utendørs Yoga

Utendørs Yoga

Utendørs "Stretch and relax"

Utendørs "Stretch and relax"

Utendørs gym

Utendørs gym

Folksomt kl 8 på Sun Salutation!

Folksomt kl 8 på Sun Salutation!

For oss som liker å løpe var det en fast morgenøkt rett etter Morning Salutation - men dette var bare en kort og litt rotete greie, som jeg deltok på bare den første morgenen. De har en runde rundt området som er på ca 1,6 km - og man ble bare sendt ut på runden fortløpende og ikke som en stor gruppe.  Jeg hadde håpet å treffe noen å løpe sammen med her, men det gjorde jeg ikke.

Man kan videre melde seg på to ukentlige løp som arrangeres av hotellet; ett morgenløp på torsdager 13-14 km løp kalt Lighthouse Run og et 5 el 10 km løp på ettermiddagen på lørdagen. Det er gratis å delta, men selv om det er helt uformelt og enkelt får iallefall jeg konkurransegiret på.

Treningscampdude før løpetur!

Treningscampdude før løpetur!

Fra 5 km testløpet på lørdagen. Hardt og brutalt for kropp i vinterdvale!

Fra 5 km testløpet på lørdagen. Hardt og brutalt for kropp i vinterdvale!

Selve området rundt er goldt som egentlig hele denne vulkanske øya er, men vi fant fine veier opp til ulike "fjelltopper" og en vei over til en litt større by noen kilometer unna (Gran Tarajal). Her kunne man følge fine turveier, på stein og litt mykere underlag. Etter min smak var det litt for bratt og litt for mye løs småstein til at jeg var komfortabel med å løpe ned disse - så jeg holdt meg lenger ned på løpinga og til familie gåtur i "høyden". Man kunne kjøpe et turkart til 2€ i sportsbutikken der det var tegnet inn 4-5 forskjellige løyper som var fra 5 til 15 km lange tror jeg. Mange av de som løp gjorde det på den ca 500 m lange strandpromenaden, på asfalt og stein. 

Fuerteventura betyr sterk vind om jeg ikke husker feil. Det blåser altså både ganske friskt og ganske ofte.  Jeg fikk smake en god dose motvind både på løpeturene mine, på strandutfluktene med barna og selvsagt da vi var på toppene på hiking. Det er fint klima for trening der etter min mening, vinden kjøler litt ned hvis sola steiker for hardt - men stort sett ligger temperaturen på behagelige tjue grader hele året. 

Barnevennlighet

Helt på topp etter min mening! Her er det barneklubb (Miniclub) som er delt inn i tre ulike aldersklasser samt en Kids Academy som er ulike treningstilbud til kidsa. Våre var litt for små til at vi fikk testet dette siste, men barneklubben var de innom flere ganger - når de ønsket det. Vi deltok bant annet i en aktivitet kalt Olympiske leker  på stranden en av dagene, som innebar stafettløping per familie med sekkeløp, egg på skje og andre sprelske påfunn.

Det er også lekeplass på området,  samt basseng og en ganske lang vannsklie. 5 dager med svømmekurs kan også bookes direkte av Apollo, dette var vi veldig fornøyd med. 

Hotellområdet er stort, og siden det ikke er stort annet rundt enn hotellets fasiliteter føles det trygt å la barna suse rundt litt på egen hånd. 

Folkene

Hvem er disse folkene som drar på treningsferie? Er det bare proffene, wannabe folka eller supermosjonistene? (Av og til glir disse tre typene sammen til en type også) Eller er det sofagrisene?

Jeg har ikke gjort en grundig analyse av dette, men for meg så det veldig ut som mest vanlige folk, vanlige folk som liker å trene og holde seg i aktivitet. En god andel av supermosjonister er det nok også. Men, ingen grunn til å ikke våge seg utpå her, dette kan bli en god startuke hvis du ønsker å komme i bedre form også - eller for å få en monsteruke med masse, masse trening eller kvalitetsfokus på treninga. Alternativ trening er jo også lett tilgjengelig her.

 

Andre tilbud og attraksjoner

Det er veldig få andre attraksjoner her, det er kanskje det største minuset (men som du kan snu på : det gjør at du kan fokusere på å trene, hvile og spise!)

Hotellet har en matbutikk og to sportsbutikker, de har faktisk en egen Playitas sportskolleksjon også - for de som ønsker å uniformere seg der eller når de kommer hjem.

SPA var det også forresten!

 

En slags konklusjon

Hit drar jeg gjerne på treningsferie igjen! Befriende mange i lycra på hotellet, oftest føler jeg meg veldig strebersk på ferie når jeg løper ut fra et hotell i morgentimene - her følte jeg meg helt normal! I tillegg blir jeg også motivert og inspirert av å se folk løpe, svømme, sykle eller trene andre ting til alle døgnets tider.