Ukas tall - 57

Søndagen kom litt brått på - er det for ambisiøst med et ukentlig tallinnlegg når man kommer litt bakpå allerede andre uka? Trolig.  

Ukas tall er uansett 57. 

57 er antall løpte kilometer for meg denne uka - som er identisk med antall løpekilometer forrige uke. Siden to uker på rad med eksakt samme kilometertall neppe kan være tilfeldig, måtte ukas tall altså bli magiske 57.  

Jeg kommer ikke på noenting å skrive om tallet 57.  Det er f.eks ikke 57 uker i året, eller 57 sekunder i minuttet, selv om det av og til føles som det minst mangler 3 sekunder i hvert minutt.  Det er heller ikke 57 stater i USA eller 57 land i Afrika. Jeg kommer faktisk ikke på noe som helst det er 57 av. Man skulle kanskje tro at det i alle fall var et primtall, men nei, det er gangetabellen din som suger.


Men, det er jo et fint tall likevel! Det er ingen grunn til å harselere eller mobbe femtisju. Eller "sju og halvtreds" om du vil.  Eller LVII. Kjært barn mange navn, ikke sant.

Det eneste man kan si om 57, i tillegg til at det altså er det magiske kilometertallet mitt for hver av de siste to ukene, er at det er 5 hverdager og 7 dager i hver uke. Og det er jo litt relvant når man snakker om ukas tall. Det er rett og slett en stor ting det. Tverrsummen av tallene er dessuten 12 - og det mine kjære venner er virkelig et tall å snakke om. Men, tallet 12 får selvsagt et eget innlegg - når tiden er inne!