Ukas tall - trettitre

Plutselig milepæl oppnådd denne uka - 2500 km på litt under ett år er godkjent! Denne fikk jeg se helt uventet etter en kjempefin løpetur på tirsdag - da livet fortsatt var verdt å leve

Plutselig milepæl oppnådd denne uka - 2500 km på litt under ett år er godkjent! Denne fikk jeg se helt uventet etter en kjempefin løpetur på tirsdag - da livet fortsatt var verdt å leve

Nok en gang har uka sust avgårde - og søndagen er her igjen. Da kreves et nytt tall, sånn er reglene her. Den observante leser har allerede fått med seg at tallet for denne uka er det fantastisk flotte tallet trettitre. 33. Skal mye til å måle seg med den altså. Den enda litt mer observante leser syns kanskje at jeg alltid lovpriser ukas tall, og sier at få kan matche den. Sånn er det når man liker tall. Det er lett å finne flotte og fine ting om de fleste tall, og jeg ser det på som min livsoppgave å spre både tallglede og løpeglede. Ingen skal påstå jeg er enspora nei.

 

Sunday, bloody sunday

Søndag. Oktober. Høst. Sol. Fargespill

Søndag. Oktober. Høst. Sol. Fargespill

Selv om sola har skint og oktober har vist seg fra sin fineste side, er det en litt kjip søndag her. Det er lite reelt blod og relle problemer, men jeg har ikke fått søndagslangturen min i dag. Jeg har faktisk ikke fått en eneste løpetur over 12 km denne uka. Årsaken er at AS kroppen til Siri har talt. Uvel og uggen onsdag til fredag,  onsdagens intervaller i parken var blytunge og så fikk jeg sågar plutselige smerter i høyre hofte. Aner seriøst ikke hvor de kom fra, ingen forvarsler gitt! Ti kniver som vris rundt og løping er ikke å foretrekke. Egentlig er det kun horisontal stilling som er å foretrekke. Sykling gjør vondt, gåing gjør vondt, å stå i ro gjør vondt, å løfte barn gjør sykt vondt. Egentlig burde jeg nok gått til NAV og fått meg et skjema, for det er trolig like før jeg er invalid. Jeg håper at den superblåregjeringa får NAV til å skinne så jeg slipper bruke mer enn fem minutter på den prosessen. Men de er jo mest opptatt av segway, snøscootere og individets rett til å arrangere velregulerte slåsskamper. Nå skal det nok rulle asfalt både her og der - slik at vi kan putte de feite kroppene våre inn i blikkboksene og gjøre ende på hele kloden på rekordtid. (Det var litt godt å få det ut ja. Ikke det minste frustrert frue jeg.)

Stort sett veldig fint treningsår, så langt. 

Stort sett veldig fint treningsår, så langt. 

Vel skulle jeg ta det litt rolig og se om jeg kunne finne gullformen - men nå er det så lite løping at det går utover selveste livskvaliteten min. Gubben derimot smiler fra øre til øre, fordi dette gir han mer tid langs asfalten. Jeg antar det er en slags rettferdighet i verden, for jeg har vel kost meg bra når han har vært nede for telling - sånn løpemessig altså. Jeg prøvde meg på en rolig løpetur i går, og det gikk nokså greit - men jeg ble jo ikke akkurat bedre etterpå da. Jeg kan vel egentlig fastslå at jeg ble litt verre. Konklusjonen er oppsiktsvekkende: det må mer enn to hviledager til for å få hofta til gamlemor i vater igjen. 

Ukas tall er trettitre fordi det er den skrinne beholdningen jeg har av kilometer denne uka. 

Jeg tror jeg kan telle på en hånd de ukene jeg har hatt under 40 km i år. Har hatt utrolig god kontinuitet i treninga, så jeg kan strengt tatt ikke klage. Men, ærlig talt - er man godt vant blir man jo mer kravstor, irrasjonel og selvsentrert, og i det hele tatt alle disse tingene som gjør en til en hyggelig og omgjengelig person. 

Denne uka er latmannsuka, så jeg gidder ikke engang oversette fra wiki: 

"33 is the largest positive integer that cannot be expressed as a sum of different triangular numbers. It is also the smallest odd repdigit that is not a prime number." 

Trettitre er åpenbart et hipt og bra tall - nedenfor er bare et lite utvalg av alt wiki har å si om det: 

  • The atomic number of arsenic
  • A normal human spine has 33 vertebrae when the bones that form the coccyx are counted individually
  • 33 is, according to the Newton scale, the temperature at which water boils.
  • Jesus's age when he was crucified in 33 A.D., according to many Christian traditions, though not verified historically.  Jesus performed 33 recorded miracles
  • The number 33 was discovered to lead to the essential meaning of life (the Bible) in Dan Brown's 2009 novel "The Lost Symbol".
  • This is also the alleged age that Alexander the Great (Alexander of Macedonia) died at, the age of 33
  • +33 is the code for international direct-dial phone calls to France
  • In reference to gramophone records, 33 refers to a type of record by its revolution speed of 33⅓ revolutions per minute. 33s are also known as long playing records, or LPs. See: 78 and 45
  • A significant number in modern numerology, one of the master numbers along with 11 and 22"