Ukas tall - 41

Det er søndag igjen og klart for en ny spennende post om tall. Hold deg fast, for i dag er selveste førtien på besøk. Eller "Enogførr" om du vil eller er gammel nok. For du vet vel at du avslører mye mer om deg selv om du sier enogførr enn om du danser naken opp Karl Johan. Det er nesten heeelt sant.

Førtien er videre bussen som går til Sørkedalen om du vil gå på ski eller løpe i marka, og når vi først er inne på løping (helt tilfeldig) kan jeg røpe at ved kilometer 41 på en maraton er du faktisk nesten i mål. Ingen grunn til å gi opp om du ser kilometermarkering 41.

Førtien er dessuten et oddetall som de to forrige ukas tall, men i tillegg er det et av de aller beste primtallene. Merk deg 41, det kommer til å bli berømt og husket i ualminnelige tider - kanskje like berømt som sin parhest 42. Alle berømte tall har også sin akilles, 41 sitt svake punkt er George W Bush. Han er USAs 41. president. Vi behøver ikke snakke mer om han Georg. BA meldte 14. mai i år at tallet 41 har blitt trukket ut hele 161 ganger som hovedtall i vikinglotto siden starten i 1993 - ingen andre tall kan så langt måle seg med eminente 41. En og førr er et tall du kan stole på som du sikkert skjønner.

Førtien er også 2013-alderen på de som er født i 1972 - og i dag feires det sommerbursdager over en lav sko her i familien. Fra begynnelsen av juni til slutten av august har vi intet mindre enn 9 bursdagsbarn. Søsters er en av disse, og hun fyller altså førtien i år. Hipp hurra for det - og snart følger også sterke og evigunge Hege etter. 

Men, ukas tall velges til å være 41 fordi svaret på ukas blodprøve er 41 i jernlager. Det er slikt jeg roper himmelhøyt hurra for. Ikke fordi 41 er så imponerende høyt, for det er det slett ikke. (Anbefalt mellom 50 og 150 hvis jeg har forstått korrekt). Men resultat i mai var på 10, og da er 41 en enorm forbedring. Jakten på jernet fortsetter og økt blodprosent, men fremgang skal som seg hør og bør feires :-)

Og når vi først er inne på metaller og slikt kan jeg røpe at nr 41 i det periodiske system er Nb, Niob. Aldri hørt om sier du? Ikke jeg heller. Det er et transisjonsmetall, og det ordet sier meg heller ingenting. Peace out - jeg fikk fem i kjemi, helt sant.