I dag satte jeg opp kortintervall på programmet mitt. Jeg aner ikke hvor jeg fant motet fra, eller om jeg har gullfiskhukommelse deluxe i ferien. Kortintervall er temmelig hat fordi tempoet er høyt, intervallene er mange og pausene er altfor korte. Virkelig ingen koseøkt. 

10 x 1 min, 2 serier. 20 sekund pauser, 4 min lang (aktiv) pause mellom seriene. Høy puls både i intervallen og i pausen. Aner ikke hvordan jeg kom meg gjennom dette, ingen rygg å henge på, ingen pustende og pesende bak som truet med å løpe forbi. Rett og slett mental trening i tillegg til effektiv kondisøkt. Polars dom: 

"Tempo and Maximum training

This training increased your anaerobic tolerance. It improved your maximal oxygen uptake (VO2max), speed, efficiency, and performance. This training intensity is recommended for relatively short exercises. It is important to warm up before and cool down after the workout."

Jeg har ikke kjørt mye kortintervall, det skal innrømmes, men dette er knalleffektiv trening. Ulempen med denne typen intervall er at det er mange intervaller og dermed mange muligheter for å slanke økta, og dermed effekten av den. Anbefaler at du finner deg en treningspartner for en slik økt - slik at dere kan holde moralen oppe sammen! På så korte intervaller er det faktisk ganske lett å løpe sammen med en som ikke er på samme nivå: Den raskeste kan starte noen meter lenger bak og løpe noen meter lenger før pausen, og dere løper tilbake på samme vi på neste intervall. Kjør intervall!