Kickstart 2014 - langintervaller

I det nye året skal jeg forsøke å skrive flere bloggposter om noen av treningsøktene mine. Dette for å gi dere som leser tips til nye økter og kanskje får jeg noen tips tilbake fra dere i kommentarfeltet?  

Allerede 1. januar begynte vi nytt løpeår i Frognerparken. Det var altså en gratisbillett for alle de som har trening som nyttårsforsett! Det var hele 16 stk som benyttet muligheten, til tross for nyttårsfeiring dagen før og litt småtrist regnevær. Det ble kjørt en intervalløkt jeg tror vi ikke har kjørt før; 3 x 4 runder, noe som tilsvarer omtrent 3 x 2 km. (Lengden bestemmer man litt selv, for min del ble det i underkant av 2 km på de ca 9 min som var til rådighet per intervall - jeg kaller det likevel 3 x 2 km for enkelhetsskyld)

3 x 2 km er en temmelig tøff intervalløkt om du spør meg. Det avhenger selvsagt av hvor hardt du kjører, men poenget med intervall er jo å presse på fart og puls, og på 2 km rekker man "å få det" både i hode og bein. Det er mye lettere å presse på korte intervaller når pausene er nærmere i tid, så på en måte er det en vanskelig økt også. Jeg traff overraskende bra på tempo og kjørte fire ganske jevne runder på hver intervall - fasit ble 1.88 km på tidene 8:48 - 8:47-8:38, med 2 min pauser.  (Det er den store fordelen med langtinvervall; skikkelig pause!). 

Tempo 4:40 på de to første og 4:35 på den tredje. Pulsen lå kanskje litt lavere enn ønskelig for å få mest mulig utbytte av økta, men jeg tipper det skyldes at jeg har løpt hver dag siden lørdag og beina kanskje var litt tunge. I tillegg var jeg dårlig kvelden før, det kan også ha spilt inn på dagsformen. Men det er uansett utgangspunkt krevende, syns jeg, å kjøre langintervall.

langintervall.jpg

I morgen tror jeg kanskje jeg skal gyve løs på tempoplanen min med litt kortere intervaller og litt høyere fart. Helst ned mot 4:20 tempo. 

 

PS! Startnummermagnetene trekkes på søndag - så det er fortsatt tid til å delta!