Jeg snakker hverken om doping, rødbetjuice eller elsykkel!

Etter omtrent et år med litt av og på med intervaller i treninga mi, har jeg nå gjort en innsats for å få i alle fall til 1 intervalløkt per uke. Jeg tror ikke jeg tør si at nå har jeg klart å etablere den god vanen 100% igjen, men jeg er i alle fall på god vei.

Jeg startet med tempotreningen i vinterferieuka, da vi var på Playitas (les mer om det her om du vil!).  

 • Den første intervalløkta ble en 6 x 1 km, med snittfart rundt 4:30. Dette var jeg storfornøyd med! Flat løype, mye vind og tomatrød Siri.
 • Den andre intervalløkta ble to uker senere, jeg kjørte en økt i en relativt flat løype her med 4 x 1 km i ca 4:30 tempo,  etterfulgt av 5 x 0.5 km i motbakke. Det var blytungt, helt forferdelig egentlig.
 • Senere samme uke kjørte jeg 2 serier med 10 stk 45/15. Jeg hater kortintervaller, men ble positivt overrasket over at mølla viste 4:10 fart eller bedre på samtlige. (To intervaller den uken, som kompensasjon for at jeg ikke fikk det til uka før).
 • Uken deretter, forrige uke, orket jeg ikke tanken på intervaller, var helt tom for viljestyrke. Jeg kjørte i stedet en halvhard 10 km i rett under 5:20 fart. Ikke helt det samme, men ikke helt far off heller. 
 • Denne uken var viljestyrken like langt unna, men jeg slepte motvillig beina med meg til parken på onsdag kveld og ble med på Treningscamps pyramideintervaller. Gikk over all forventning! Selv om det ikke var flust av folk i parken akkurat denne onsdagen i påskeferien, så var det åpenbart at gruppepresset fungerte helt perfekt. Pyramidene som be kjørt er 3 serier med runder på snaue 0.5 km - 1 km - 0.5 km, jeg holdt 4:20- 4:30 tempo.  

Fire-fem uker med intervaller altså. Ikke all verden, men det er fortsatt fire uker til Sentrumsløpet. Og, jeg har fått en nyttig påminnelse om at jeg kanskje gjør klokt i å søke til gruppefelleskapet når jeg skal trene intervallene mine. Det er fortsatt veldig tungt å dra seg ut på disse øktene, så da gjelder det å høvle den dørstokken litt lavere! Heldigvis har jeg slike muligheter, så det gjelder bare å bruke de. Enkelt på papiret, ikke like enkelt i praksis pga logistikken her hjemme ++.

Løpevenner er gull!

Løpevenner er gull!

Jeg tror ikke jeg er særlig unik - så har du litt vondt i viljen og høy dørstokk før enten langtur, intervaller eller en annen økt: finn deg en løpevenn eller løpegruppe å løpe sammen med!

Da jeg trente intervaller fast hver eneste uke, var det lett å komme seg ut og i gang med disse øktene. Så det er ikke gitt at du alltid trenger denne starthjelpen.  Men med en gruppe, eller jevngod treningskompis, får du også verdifull drahjelp underveis i økta. Du får også mange nye løpevenner som du kan avtale sporadiske økter, og løpenettverket ditt blir definitivt større og sterkere.

Etter at jeg startet en løpegruppe i 2009 har jeg blitt kjent med utrolig mange løpere, jeg har ikke tall på hvor mange jeg kan sende en sms til å spørre om det passer med en løpetur. Jeg får masse ekstra heiing på løp, og jeg treffer nesten alltid mange kjente på løpsarrangement. Jeg er glad i å løpe alene, sortere tankene og rotet i hodet - men jeg setter også veldig stor pris på skravlete langturer eller bare en lett mil på kvelden med en av de mange spreke nabodamene her. I hektiske uker er dette min eneste mulighet til å være sosial men noen utenom jobb og familie.

Så, jeg slår altså et slag for løpegrupper - ditt "hemmelige" våpen!

 Det fins mange ulike treningsgrupper du kan delta på, og finner du ikke en der du bor - er det jo bare å starte en selv:-)Eksempler på slike grupper, tips meg gjerne om andre, så supplerer jeg oversikten nedenfor!

 • Treningscamp i Oslo (trener Frognerparken, Smestad, Skøyen, Fornebu++) GRATIS
 • SkiLøperne og Skijoggerne på Ski. GRATIS
 • Mossjonistene i Moss. GRATIS
 • Ekebergjoggen i Oslo
 • Høvikjoggen i Bærum
 • Northern Runners i Tromsø
 • GTI Stavanger
 • Friskis og Svettis løpegruppe
 • Løplabbet 
 • Sport1 Storgata
 • Torshov Sport Løp
 • SVETT - Oslo maraton (lørdager på Sognsvann)
 • SATS/Elixia har egne løpetimer på timeplan på mange senter.