Prosjekt Søvn

Jeg har bestemt meg! Nå skal det soves!!

Etter huskjøp og hussalg og flytting og det som verre er, har jeg bestemt meg for at nok er nok. Nå skal Siri skjerpe seg.  Nå skal Siri slutte med "skal bare" på kvelden, og heller pelle seg til sengs. Dette ble besluttet på et hotellrom i London i helga. Noe så sjeldent som en kjærestetur uten barn og program, ga tid til refleksjon og erkjennelse - og ikke minst litt overskudd til å trekke en slutning og se fremover.  Vi kom hjem fra London på søndag kveld, fulle av energi og kjærleik - og selv hadde jeg altså også en god dose med pågangsmot til å gyve løs på gamle synder og dumme vaner. For så å oppdage at det var planleggingsdag i barnehagen på mandag. Det er så flott med litt hverdag som drar en ned på jorda igjen! 

Men, hverdagen har ennå ikke slått meg helt tilbake til før helga. Jeg er i gang - og hvem vet hva litt søvn kan gjøre av mirakler for meg. Jeg har store håp og urealistiske forventninger til dette. Men sånn må det være for at jeg skal gå på med dødsforakt. Jeg MÅ sove mer. De siste 7 årene har søvn vært salderingspost og luksusgode. Og tro det eller ei, jeg blir ikke yngre med årene. Shocking news, I know. Jeg har snøvla meg gjennom samtaler og presentasjoner på jobb. Jeg har nesten segnet om etter å ha nådd fram til AKS 2 min før de stenger døra og ringer barnevernet. Det stikker til i brystet og høyre hånda er halvt bevisstløs flere ganger i døgnet.  Jeg sleper meg ut på joggetur halvveis i søvne - for det hjelper helt klart på energinvået, på kort sikt. Dagen etter bjeffer jeg til ungene og andre som tråkker i salaten. At Stian ikke har kasta meg ut må sies å være et mirakel, for at et forhold og kjærlighet kan bestå i så mange år på luft, korte beskjeder og tilbakemeldinger er et under. Men sånn kan det jo ikke fortsette inn i evigheten! Så her skal det hviles, prioriteres og soves. Jeg skal bli en racer på å sove faktisk. 

Det betyr korte og sikkert færre blogginnlegg - for Siri skal i seng før kl 23 som første mål. Forhåpentligvis kan jeg flytte målet ned til 22:30 om "kort tid". Og når jeg er i seng før kl 22:30 på fast basis er jeg sikker på at jeg ikke bare blir en mer harmonisk og hyggelig Siri, men også en raskere løper. Så bare pass dere - 2015 blir mitt år. Banna bein! Og det som er igjen av 2014 skal heller ikke gå til spille! Jeg har store planer om å teste min mentale styrke på Jessheim om to uker.

 

Med noen timer på hjemmekontoret nå i kveld er jeg ikke bare klar for en god natts søvn. Nei jeg er jo også godt forberedt til en ny arbeidsdag og nye slag i trynet i morgen. Bring it on!!

 

God natt!