IMG_3708.PNG

C´MON er en app som i alle fall hjelper meg å nå målene mine. Om den hjelper deg kan jeg selvsagt ikke svare på, men hvorfor ikke prøve? Det funker på den enkle måten at du setter opp missions, tasks og rewards. Mål og aktiviteter på godt norsk, og ikke minst belønninger. Aktivitetene bør understøtte målene, ellers bir det bare mikshake av eggerøre. Belønningene bør vel være noe du har lyst på, og som du er villig til å blø for å få.

Du får tre standard missions i appen, det er ingen grunn for å ta de som de er - eller å ikke gjøre det. Det gir uansett litt tips til hvordan du kan sette opp egne missions om du syns de tre er bare tøys.

Her er noen få smakebiter på det du får:

Mission: Get Fit, At Work, At Home

Task: Do the dishes 10 p, The Gym 15 p 

Rewards: $5 Allowance

(Den der At Home er jo brilliant til teenaga som skal ha ukepenger, bare vent unger!)

Det fins ingen begrensninger på hva du kan sette opp som missions, eller jo forresten - det er maksimalt antall tegn som kan brukes i beskrivelsen. Men her setter du bare kreativiteten i spill. Mine missions heter Get Happy og Get Slim, og det er en god miks av alvor og skjemt altså. The American Way lizzm.

But WHY Siri.

Ja, for det har jeg ikke fortalt dere. Hvorfor begynne med begynnelsen? Like greit å hoppe litt rundt, løpere trenger mer spenst. Eller hurr.

Greia er at jeg har to alvorlige problemer. Det ene heter sjokolade og det andre er alt det andre med sukker og sånn i. Ja, så du kan jo godt si at sukker er problemet. Noen påstår at man kan bli kvalm av for mye, men noen er ikke meg. Før i tiden kunne jeg spise alt jeg kom over av slikt, uten annet resultat enn at jeg ble happy. Jeg kan fortsatt spise helt avsindige mengder slikt, men forskjellen er at nå blir jeg bare deppy og fatty. I tillegg har jeg følt at deler av kroppen har forsøkt å sende røyksignaler til hjernen, noe er galt i systemet liksom. Suprise, suprise!

Hater sånne tilbud! 

Hater sånne tilbud! 

Beste terapien som fins. Men klare bieffekter rundt livet

Beste terapien som fins. Men klare bieffekter rundt livet

Det skjer noe med kroppen etter hvert som åra går, jeg kommer ikke unna det. I tillegg har to graviditeter også satt visse spor. Ikke skikkelige store og dype, men dog. Kort historie lang eller hvordan det nå enn var - jeg bestemte meg brått for at NÅ Siri, NÅ skal du løfte deg selv etter nakkeskinnet og få orden på sukkeravhengigheten din. Og som sagt så gjort - sånn kom C´MON inn i livet mitt.

Jeg gir meg selv poeng for dager uten sjokolade, kaker, is - you name it. Jeg får også poeng for trening og annen aktivitet, selv om jeg strengt tatt ikke trenger motivasjon for akkurat dette. Videre deler jeg ut poeng for å spise leverpostei, lage smoothie, salat til lunsj, spise et eple som mellommåltid (fordi det er istedet for en stratos) osv. Poengene skal jeg bruke til en Londontur(10.000 poeng) i mai, uten mann og barn. Jeg trenger veldig mange poeng, så jeg kan ikke ha mange feilskjær. I tillegg er det noen små rewards underveis jeg kan plukke med meg (har allerede kjøpt nye løpetights!), men jeg vet ikke om jeg har råd til flere. Det er ikke så mange uker igjen samle poeng, enkel matte! Det ser ut som jeg havner på rundt tusen i uka, og ut april gjenstår det vel 9-10 uker. Det blir ikke mange smårewards av sånt - med mindre jeg altså samler vesentlig mer poeng i enkelte uker. 

Den første uka gikk det overraskende bra. Jeg spiste som en asket og  to kilo forsvant som dugg for solen, før vekta stabiliserte seg (på samme nivå som før jul - noe gikk veldig galt i jula). Den andre uka gikk det ikke så bra. Det fins forklaringer på det, og jeg ga meg selv litt slakk. Man kan ikke føre krig på tre-fire fronter samtidig, det har jeg lært. The hard way. Så, jeg tok en mediumuke. Litt sukkeroverdose, men ikke så helgærnt. Ikke så gærnt som før C´MON.

Nå er jeg på uke tre (2210 poeng) og har inntatt krigsposituren min igjen. Stålviljen og motivasjon er på plass igjen, men bare frem til mandag/tirsdag - da starter det atter nye kamper på andre fronter. De må forseres, om ikke akkurat beseires. Men siden jeg vet det bare blir en uke med maks innsats før jeg slakker litt igjen, så er det lettere å holde fokus. Jeg har store problemer med å se for meg en permanent, asketisk tilværelse hva gjelder sjokolade og søtsaker - så jeg ser en annen vei. En som ikke er endeløs. En vei jeg kanskje kan greie å holde meg i nærheten av. Litt stiløping må være greit.

Nå håper jeg at jeg har greid å gjøre noen nysgjerrig på C´MON, for jeg vil nemlig veldig gjerne ha noen å fighte med - for det går an skjønner du. I tillegg til at man kan lage sine egne missions og rewards, kan man også invitere med andre (dvs facebookvennene sine - det er sånn det er lagt opp). Akkurat nå er jeg viggo venneløs inni der, og det føles litt trist. Så om du har noenlunde samme utfordring som meg på søtsaker MÅ du bare prøve min mission. Har du andre utfordringer, som f.eks at du ikke greier å stå opp om morgenen, komme deg til sengs i rett tid, trene hardt eller langt nok, at du må drikke mindre kaffe, smile til speilbildet, ikke bjeffe i telefonen - lista er uendelig lang over alle ilandsproblemene våre. C´MON og viljestyrken din fikser det.

Så CMON da!

Last ned appen og gå på settings, facebook og aktivér C´MON jeg er sikker på du får det til:-)