Med denne økta imponerer jeg rett og slett meg selv. Og bygger masse selvtillit til de lange distansene som skal løpes i år. Planen for økta var 15 tusenmetere på NIH banen med Anne. I utgangspunktet har jeg stor respekt for denne økta, og er derfor på defensiven før start. "Alt over ti stk er bra Siri", "Det er ikke nederlag å ikke greie like mange som sist (tretten)". Jeg var rett og slett usikker på hvor mye overskudd kroppen hadde på konto etter en hard uke så langt. Så, jeg tok utgangspunkt i at jeg skulle greie ti stk. Etter de ti første tar man bare en om gangen uansett, og alt er lettere når man er på slutten. Vel, nesten lettere da.

Ti stk?

Ti stk?

Adios - #allin

Adios - #allin

Som sist løp jeg ut for fort, fem blank tempo er et vanskelig tempo å løpe intervaller i. Det blir sikkert lettere med litt trening, ikke sant? 

Her er intervalltidene, vi kjører ca 30 sekund pauser og jeg tenker blokker på fem stk - men det er ingen ekstra pause mellom blokkene.

Første fem: 4:47 - 4:53 - 4:54 - 4:53 - 4:53

Midterste fem: 4:54 - 4:53 -4:51 - 4:53 - 4:51

Siste fem: 4:52 -4:50 - 4:52 - 4:44 - 4:36 

Hva syns du om slike økter?

Pulsen er på snurr før intervallene, trolig var ikke pulsbelte fuktig nok ved start. (stress som vanlig)

Pulsen er på snurr før intervallene, trolig var ikke pulsbelte fuktig nok ved start. (stress som vanlig)

Jeg syns det gikk tråere i dag, men pulsen er ikke høyere enn sist og tempoet er ikke dårligere. Avslutning med 4:37 viser vel at jeg ikke akkurat var ferdigkjørt, kunne nok kjørt et par til også i dag. Trolig er det hodet som er slitent og ikke beina. En skal aldri undervurdere trening av hodet, eller la hodet styre farten. I alle fall ikke i negativ retning.

Dette var siste hardkjør før Fredrikstad halvmaraton om en uke. Nå blir det kortere og lettere trening i uka som kommer, så får vi se hva beina vil gi på søndag. Men nå, klargjøring av hus til visning. Det blir den virkelige treningsøkta i dag tror jeg.