Det går opp og det går ned, og det går enda lenger ned

Så langt har dette vært en begivenhetsrik uke, og ennå gjenstår den store visningen på søndag.  Vi begynte uka med to privatvisninger, den siste var langdryg men dama virka veldig interessert og spurte om hvordan vi ville stille oss til bud før visningen. Akkurat nok til å miste fotfestet litt og glemme all realisme, før hverdagen slo tilbake dagen etter med at hun ikke var interessert likevel. Åpningen på uka skulle vise seg å være representativt på hva annet som kom. Egentlig begynte det mandag, da vi kom hjem fra Trondheim, når jeg tenker meg om. Godt levert kom aldri med middagsmaten for uka, og etter en helg borte var det litt skrapa for en del matvarer. Frysern var sågar tom for hjembakt brød, og da er det virkelig dårlig stelt. Ettersom tirsdags ettermiddag og kveld gikk bort til den vinglete dama - kom vi oss ikke i mathandlinga før på onsdag. Da var jeg så sulten og desperat at jeg kunne kommet hjem med halve butikken. Man blir virkelig ond av å være sulten. To store sjokoladesmeller har det blitt denne uka, og jeg ser ikke bort fra at det blir flere. Helga er ennå ung. Jeg driter litt i det nå, jeg jobber hele døgnet og trenger sukker for å fortsette kjøret. Bare litt til, snart pause. Klamrer meg til håpet om at vi selger etter første visningshelg og dermed tar en liten pause før den store flyttesjauen starter i eller etter påska.

I går hadde vi en bil fra lagre.no som kom og hentet de førti eskene jeg har pakket så langt. Tre hyller og en sofa gikk også med i dragsuget. Men det var masse ledig plass i boksen vår - så vet dere det dere andre, ha enda mer klart når bilen kommer. Uansett godt å ha sendt noe avgårde, selv om vi burde ha fått med mer. Det er vanskelig å være ajour i dette kjøret.

I går forsøkte vi oss også på hageavfall til mottaket på Bygdøy. Bomtur. Åpner 1. april. Gud for en dårlig aprilspøk. HVORFOR?? Hvorfor kan det ikke være noe mottak her? Hvorfor kan de ikke ha åpent når man har behov for å rydde? I dag prøver vi oss på mottaket på Grefsen. Håper det blir bedre uttelling. Det er uansett nødvendig med en tur til det store anlegget på Brobekk eller hvor det nå ligger, Grefsen tar bare sånn og slikt - og ikke ditt og datt.  For et styr sånn søppel er. Hvorfor kan det ikke bare fordufte?

I tillegg har vi hatt litt pes med elrapporten han infratekmannen var her for i forrige uke. Han påpekte nemlig flere ting, blant annet at jobben som ble gjort nede i gangen med den nye boden ikke var riktig utført. Og den elektrikeren har vært som sunket i jorden. Men etter flere svarte dager har vi nå sett lyset, i dag kom en annen elektriker og ordnet opp etter han første. Så, nå er det bare de ørten andre punktene på lista vi må ta tak i. De som er etter forrige eier. Hurra og halleluja.

Som om ikke den uka her var nok full av tull, hadde jeg også fredagskakeansvaret på jobb. Jeeez, for en elendig timing. Jeg bestemte meg for å bake lauper etter å ha bladd i en av de få kokebøkene jeg ikke har sendt på lager. Følgende kriterier ble lagt til grunn: Enkelt å få med på sykkel. Smaker godt. Lite visste jeg at lauper var et ukjent fenomen for folket her østpå. Etter utallige spørsmål printet jeg ut en oppskrift og forklaring, og der stod det altså at lauper er trøndersk. Hah! Jeg har vært kulturbærer for særnorsk bakekunst i dag. Titusen husmor og ekte trønderpoeng. Vet du hvordan en laup smaker?

 

Jo, også har jeg løpt litt. 35 km sålangt, fikk med meg intervallene i parken på onsdag - og de var blytunge. Tirsdag løp jeg også i parken, men da alene med en slags tempoøkt på 6 km der jeg presset alt ut av sitronen med halvfort 5 blanktempo. I dag løp jeg 12-13 km i den halvfaste runda mi til Bogstad. Det går litt på stumpene løs nå, jeg innrømmer det. Spesielt tirsdags- og onsdagsøkta var blytunge. I morgen tidlig er det intervaller på NIH banen med Anne igjen. Minstemål 10 stk, mål om femten. Under fem blank, med ca 30 sek pause. Tror jeg må sove litt først. Kjennes ikke ut som jeg er helt klar for tusen millioner tusenmetere nå.

Når de rundene er unnagjort og jeg har spist femten elefanter til middag, skal jeg vaske hele huset og få gråstein til å skinne. Ønsk meg gjerne lykke til, eller kom og hjelp meg!! :-)

 

PS!  Neste søndag blir det sesongåpning med halvmaraton i Fredrikstad, for første gang i Vidardrakta. Håper å ikke gjøre skam på den! Det betyr uansett at jeg skal slappe av og trene mindre i neste uke. Gleder meg kanskje mest til akkurat det der avslapingsgreiene:-)

 

God fredag alle sammen!