Fredrikstad ble fint og forferdelig på samme tid.

Fint fordi det endelig var sesongåpning, løypa var flat og ganske fin, jeg greide for en gangs skyld å ikke åpne feigt. Det var ikke trengsel mer enn i femti meter eller så, og beina lystra relativt bra.

Forferdelig fordi det var brostein og plankebroer, gjørmete og tungt - altså der det ikke var flat og fin asfalt. Etter at jeg runda halvveis begynte hue å surre alvorlig og jeg mistet helt oversikt på hva jeg lå an til. Det er helt fascinerende hvor surrete man blir på sånne løp. Det resulterte i at jeg mistet helt troa, som jeg hadde bevart så fint på den første runden. (Selv om jeg jobba beinhardt mentalt for å ikke snakke meg selv ned, greide jeg nok akkurat det).

Poden langer energigel, som mor har ombestemt seg og ikke vil ha...  Følte meg ganske pigg her

Poden langer energigel, som mor har ombestemt seg og ikke vil ha...  Følte meg ganske pigg her

Så, tida var så godt som identisk med Jessheim vintermaraton, som igjen var så godt som identisk med persen satt for 4 år siden eller noe. OK, så er det fint å kunne åpne sesongen omtrent der man sluttet den forrige, men jeg hadde tro på at jeg kunne løpe litt fortere enn det i dag. Så, det er ikke ok. Akurat nå er det bare dritt. Eller forferdelig om du vil. Jeg lover å se litt større på det senere - men ikke akkurat nå.

Fasit ble 1:39:37 (ikke mattestart), halvveis hadde jeg 49:22, så jeg fikk klar positiv splitt med 50:15 på andrerunden.

  • 4:42 - 4:33 - 4:44 - 4:38 - 4:40
  • 4:37 - 4:49 - 4:45 - 4:51 - 4:43
  • 4:51 - 4:49 - 4:51 - 4:45 - 4:44
  • 4:38 - 4:47 - 4:49 - 4:44 - 4:41
  • 4:39 - 1:47

Åpenbart skjedde det noe ved runding, noe som ikke var planlagt å skje. Kilometer 11 blir påvirket av bakken før runding, og så er det drikkestasjon - men km 12 og spesielt km 13 burde vært bedre. Løypa var lett og fin her, og det mentale ved å starte på andre og siste runde, skal også slå positivt inn. Noe gikk bare galt med tempo, og det tiltross for at jeg tok igjen folk jevnt og trutt. Eller kanskje var det akkurat det som var problemet, at jeg lå bak folk litt for lenge. Ikke veit jeg. Møkk uansett.

Litt om arrangementet også da:

Velorganisert, fint å bruke Kongstenhallen som start og målområdet. Gir gode garerobeforhold og også bra å kunne sitte inne når været ikke er på sitt beste. Spesielt for oss som kommer med barn, kunne gjerne vært noe lekeområder der da. Barneløpet var også moro, stor stas for poden med "gullmedalje". Jeg syns medaljen i voksenløpet er ganske døll og billig, men jeg fikk med meg en uttrekkspremie hjem i tillegg - ille snille folk:-)

Drikkestasjoner: Det er bra med tre stasjoner, men det er jo fint om de faktisk gir deg glasset når du strekker ut arma. Jeg vet ikke hvordan det var for de andre, men jeg opplevde i alle fall at de hadde andre oppgaver enn å gi meg glasset jeg strekte meg etter.

Løypa: Det er flatt og fint i Fredrikstad, og inne på Festningsområdet var det veldig fint å løpe - selv om det tidvis var tungt over brostein, gjennom mørklagte tuneller og opp gjørmete kneiker. Utenom Festningsområdet var det ganske kjedelig, løypa minnet om de øde strekkene på Jessheim. Så selv om jeg liker to runder fremfor fire, og den vanlige løypa har vel mye svinger, foretrekker jeg likevel den vanlige løypa med fire runder i sentrum. Starten er også litt trangere her ute og med store, overraskende pytter.