Førti, feit og ferdig.

(Greier ikke engang skrive "ukas tall" før uka er over)

Okei da, jeg er ikke helt der på de tre F´ene. Ikke ennå hvertfall. Men, jeg løp i alle fall førti kilometer i forrige uke, fordelt på to treningsøkter og en konkurranse. Etter min mening hvilte jeg bra før konkurransen - i alle fall beina. Det er dog mulig at jeg ikke hvilte resten av meg, hvem vet. Vel, jeg vet nok om det. 

Treningsuka som gikk i dass

 • Mandag: Syklinga og hjemmekontoret
 • Tirsdag: Syklinga og Bygdøyjogg (10 k) mens det var visning
 • Onsdag: Syklinga og hjemmekontoret, solgte huset(!)
 • Torsdag: Syklinga og svømming
 • Fredag: Syklinga og en slags intervall i parken. Pluss runners Strengt halvveis.
 • Lørdag: Hukommelsestap
 • Søndag: Sesongåpning, halvmaraton. Jeg er nøyaktig hvor jeg var da 2013 slutta.

Ukas opptur: Å løpe på Bygdøy i strålende vårsol, mens megleren viste frem kåken, var langt over helt ålreit. Toppa heile driten dagen etter med budrunde som gikk høyere enn jeg turte drømme om. Lesson learned: Trenger ikke betale tretti tusen for annonse i Aftenposten, men må vaske og rydde hvert våkne sekund, og strengt tatt ikke sove i et hele tatt.

Ukas nedtur: Sisteøkta før konkurransen var tung, og jeg følte meg på ingen måte konkurransesugen. Mulig jeg kjørte for hardt, har knapt sett på puls og fart etterpå. Kanskje på tide? Vel, here goes: 

Dette ser da ikke helt gærnt ut??

Dette ser da ikke helt gærnt ut??

 • Oppvarming, 10 min (1.7 km)
 • 1 km - 4:48 (skulle egentlig starte på 5:00 eller over)
 • 1 km - 5:21 (aktivpause)
 • 1 km - 4:38 (10 ned fra første var forsåvidt planen)
 • 1 km - 5:23 (aktiv pause)
 • 1 km - 4:35 (endret plan, ikke 10 nye ned men holdt tempo)
 • 1 km - 5:26 (aktiv pause)
 • 1 km - 4:27 (forsøkte å komme ned 10 nye)
 • Nedjogg knappe 9 min (travelt til neste avtale)

Jeg har lite erfaring med slike intevalløkter der pausen er å løpe like langt som arbeidsintervallen, bare roligere.  Det er godt mulig jeg bomma helt på fart og intensitet. Kanskje dumt å kjøre en type økt jeg har null erfaring med. Ja, det var egentlig ikke et spørsmål... Etter økta kjørte jeg Runners Strength time, men jeg var så sliten av løpinga at jeg droppa flere av elementene.  Hele poenget med sisteøkta er å kjenne overskuddet boble og løpelysten krible i beina. Snakker om helklaff.


Fotorettighet: Mauro Pau. Ikke det minste sliten (tror det er ved 20 km), dere ser vel at jeg smiler fra øre til øre og koser meg glugg ihjel?

Fotorettighet: Mauro Pau. Ikke det minste sliten (tror det er ved 20 km), dere ser vel at jeg smiler fra øre til øre og koser meg glugg ihjel?

Men, hey, nå ser vi fremover folkens. Sesonåpninga er unnagjort og vi har solgt huset. Det er vår i lufta og vi kan altså løpe i kort trøye og bukse, om vi er gærne nok. Teslan er på plass og minstejenta har fått barnehageplass fra høsten nært podens skole. Alt er rett og slett bare fryd og gammen. Neida, jeg skal fortelle dere hele sannheten senere. Dere fortjener ærlighet og tåpskap, og det skal dere få.