Selvsagt klarte jeg ikke å følge opp mønsteruka, det hadde liksom bare vært for utrolig. Det ble en langt mer normal treningsuke, der manglende plan og styring kom klart til uttrykk nesten i hver eneste økt. I´m back.

  • Mandag: Løpefri etter 25 km på søndagen. Fulgte planen!! Trente styrke
  • Tirsdag: Løpefri - ikke planlagt. Tror jeg følte meg litt uggen og var redd jeg ble syk. (les: angst). Trente styrke
  • Onsdag: Løp til og fra jobb - totalt drøye 15 km. 
  • Torsdag: Løpefri pga maratonalngt foreldremøte på skolen. Trente litt styrke
  • Fredag: Løp til og fra jobb - totalt drøye 16 km. 
  • Lørdag. Langtur 27 km. Løp for fort første 10 for å rekke Treningscamp økt. Stryk!
  • Søndag: Intervaller 9 x 0,5 km, 50 sek pauser - totalt 10 km. Oppløftende, på tunge bein etter langturen

Så treningsuka endte på rett i underkant av 70 km, hvilket er mer enn godkjent hvis km var eneste kriterie. Men det ble mye transport og planløse økter før jeg tok meg sammen på lørdag og søndag. Dette er ikke en treningsuke å kopiere.

Føler at jeg gjorde alt feil.

  • Intervaller rett etter langturen er lite ideelt.
  • Langtur med tempo ned på 5 og 5:30 første mila er bare helt dust når mitt normaltempo for langtur er 6 til 6:30. Det har ca ingen fordeler, annet enn at en får bygge mental kapasitet på siste mila - hvilket er veldig maratonrelevant forsåvidt.
  • Ingen ordentlige økter mandag-fredag er også bare fjas. 

På den positive siden må jo selveste våren nevnes og telles med.

Det er tross alt ingen grunn ti å henge med nebbet eller male fanden og Kjos på veggen. Det er nemlig vår. Tralalala vår. I år. Jeg tør ikke helt tro på at den er kommet helt og fullt, venter liksom et lite tilbakeslag - men jeg nyter virkelig å løpe på asfalt og uten ull. I sol som varmer og gir bare gode vibber. Kveldene er fortsatt mørke, men løping om morgenen er en eneste stor opptur for psyken. Hva den gjør med fysikken er jeg ikke like sikker på.  

På onsdag løp jeg gjennom Frognerparken både før og etter jobb, og da benyttet jeg tjangsen til å øve meg på det nyeste, hotteste innen trening nå; nemlig head stand. (Stå på hodet kalte vi det i gamle dager, men det høres jo ikke så kult ut i 2015 vettu) Jeg fikk skikkelig dreisen på det faktisk. Hadde aldri trodd jeg skulle greie det uten vegg og sånn, og så fikk jeg attpåtil hele parken med meg. Jeg rocker! Hvis du vil lære deg hvordan man gjør dette er det bare å bestille PT time med meg. Det koster riktignok 10.000 kroner timen, men er så verdt det. Du kommer til å få tusen nye følgere på insta og muskler alle snur seg etter, det betaler seg lett i form av cash som renner ut av smarttelefonen din. Så, jeg antar vi har en date. Altså treningsdate. For jeg har mann og barn - og mangler slett ingen stimuli på den fronten. 

image.jpg

Ny uke, nye muligheter

Foreløpig har jeg begynt treningsuka akkurat der jeg burde, med løpefri. Det var vanskelig i dag, for mandager er det intervalltrening med løpegruppa her oppe - og den hadde jeg ordentlig lyst å få med meg. Det er kanskje faktisk noe i at en blir klokere med alderen? For jeg lyttet utrolig nok til beina og fornuften i dag, og ikke til hjertet. Det smerter meg å si akkurat det, for løping handler jo så mye om å følge hjertet - på mange måter.  Hva resten av uke bringer vet jeg jammen ikke. Den som leser får se.

 

Ha en fin og oppskriftsmessig treningsuke folkens!