Timing har ikke vært av mine styrker så langt i år, men sesongen er såvidt startet så det er vel håp!? Uka før sentrumsløpet følte jeg meg i toppform, og hadde to-tre knallgode økter på tampen før jeg trappet ned siste uken. Den rolige uka føltes mye tyngre enn den harde, og sånn skal det jo slett ikke være! Denne uka nå etter sentrumsløpet har jeg først kjørt litt rolig og pent, så avslutta hardt og bra. Og jeg har litt samme følelse som for to uker siden: Hur sterk som helst! Det er jo skikkelig bra å ha toppene rundt konkurransen! NOT.

Treningsuka mi etter Sentrumsløpet: 

  • Mandag: løpefri, sykkel 10-12 km 
  • Tirsdag: Løpe til/fra jobb, totalt 15 km ganske rolig
  • Onsdag: løpefri, sykkel 10-12 km
  • Torsdag: Løpe til/fra jobb, totalt 15 km ganske rolig
  • Fredag: Fridag og dermed langtur: 36 km i 6:15 tempo med ca 800 høydemeter. Følte meg kjempesterk og kunne løpt lenger. Siste mila løp jeg alene, de 25 første km hadde jeg følge av Anne og Synne. Kom meg også kjapt etter økta.
  • Lørdag: Løpefri pga logistikk, hadde veeeeldig lyst på en restitusjonstur på sti - men prioriterte familien as hele dagen. Fikk trent litt styrke da.
  • Søndag: Intervaller: 12 x 1000 m. Nesten alle på 4:37, de andre bedre. 30 sek pauser. Denne økta kjørte helt alene på banen i sola. Målet på forhånd var 4:45 tempo, noe jeg ikke var sikker på var realistisk!

Tre løpefrie dager og totalt 83 km. Hjelpes! Skjønner ikke helt hva som skjer. Det er bare for lett å samle kilometer, og i tillegg gode økter. Hva har egentlig skjedd? Transportløping er ganske kjapp og effektiv samling selvsagt, men å ha tre fridager og så ende opp med åtte mil er jo sprøtt. Det føles ikke som sååå lenge siden jeg kunne løpe kun 3-4 mil i uka, og da lå likevel beinhinnebetennelsen og lurte som en gjedde i sivet. Nå (tør nesten ikke skrive dette - bank i bordet og alt det der) har jeg egentlig ingen vondter å skrive hjem om. Joda, det murrer og skurrer både her og der, men ingenting som plager meg større eller bygger seg opp.

Ullevålseter 1 .mai!

Ullevålseter 1 .mai!

image.jpg

Formtopping

Så nå må jeg bare lære meg å programere formtoppen til konkurransehelgene, det klarte jeg jo før! Lurer på hva jeg gjør galt, om det er for korte eller lange perioder jeg slipper opp - eller om jeg slipper opp for mye eller for lite - eller om det er totalbelastningen som kommer inn fra høyre og lager kluss i regnskapet. Hvis noen har noe å komme med her er det bare å rope ut! Endrer denne "oppskriften" seg med alder eller treningsmengde?

Fjellmaraton

Nærmer seg, tror det er fire uker igjen. Jeg rekker en langtur til, og så tenker jeg å få inn en sånn maratonøkt med intervaller igjen - og da legger jeg nok på slik at det blir minimum 15 stk. Vil gjerne også få inn en Yassoøkt. Hvile siste perioden skal gå greit, da stikker mannen av og jeg er hjemme med de to englene. Det betyr veldig begrensede treningsmuligheter utendørs.