Påskecampen 2018

Årets påskecamp ble lagt til Lanzarote. Den gikk under dekknavnet "familieferie", men var selvsagt egentlig treningsleir. Strava er et godt verktøy for å finne gode løpesteder - jeg sier ikke mer.

Så helt, helt tilfeldig havnet familien på et familiehotell ved Playa Blanca. Hotellet hadde tilfeldigvis også noen daglige treningsøkter å tilby, i tillegg til bamseklubb, svømmebasseng, spa og you name it. 

Skjermbilde 2018-04-01 kl. 21.45.36.png
Skjermbilde 2018-04-01 kl. 22.23.41.png
Skjermbilde 2018-04-01 kl. 21.47.04.png

Alt dette var selvsagt helt ukjent for meg før ferien. Så du kan godt si jeg ble positivt overrasket. I tillegg var det en veldig fin strandpromenade å løpe langs. Klimaet er etter mitt skjønn perfekt for løping. Kommer man seg ut mens det lysner er temperaturen fin og man har mye igjen av dagen til andre ting etterpå.

Slik så treningsuka - eh, jeg mener familieferieuka mi ut:

  • Fredag: Reisedag (hadde egentlig tid til en løpetur, men var ikke hard nok i prioriteringene)
  • Lørdag: Morgenløpetur med guttungen til fyret. Totalt 7 km rolig 6:40 tempo. Fottur til vulkanen med kidsa senere på dagen, ca 2 t.
  • Søndag: Kort langtur alene mot Marina Rubicon. Totalt 14,5 km i 5:40 tempo
  • Mandag: Morgenintervaller, 25 x 45/15. Totalt 9 km, med oppvarming og nedjogg, i 5:10 tempo. Fjelltur med Kidsa (Femes), ca 3 t. 
  • Tirsdag: Core 30 min
  • Onsdag: Progressiv morgenjogg med guttungen litt forbi Playa Blanca (5 km i ca 6:30 tempo), deretter til fyret. Totalt 12 km i 6 blank fart
  • Torsdag: Morgenintervaller i bakke med mannen. Oppvarming til vulkanen, 4 ganger opp og ned. Melkesyrehelvete. Totalt 8 km i 7:10 tempo (ulendt og bratt terreng!)
  • Fredag: Progressiv morgenløpetur med guttungen til Playa Blanca (4 km i 6:30 tempo), deretter alene til fyret. Totalt 10 km i 5:45 tempo.

Så totalt ca 6 mil løping - det er første gang siden skaden hvertfall! Og, det beste av alt - jeg kjenner ingen murring i låret eller andre lumske greier. Det napper litt bak i høyre legg, men det har det egentlig gjort i flere måneder, uten at det går i noen retning.  Forøvrig tar jeg selvkritikk på at det ikke ble mer styrke og bevegelighet. Det er skammelig. Jeg vet. Jeg skammer meg. Orker ikke dra fram unnskyldningene engang.

 

Grei soloppgang. Morgentrening ass. Gotta love it vettu

Grei soloppgang. Morgentrening ass. Gotta love it vettu

Bratte bakker, sykt mye vind. Happy kids

Bratte bakker, sykt mye vind. Happy kids

Hvor digg er det ikke å løpe i shorts og singlet liksom!

Hvor digg er det ikke å løpe i shorts og singlet liksom!

Fyret til venstre, Marina Rubicon til høyre. Hotellet vårt lå omtrent midt mellom disse. 

Fyret til venstre, Marina Rubicon til høyre. Hotellet vårt lå omtrent midt mellom disse. 

 

Dette var en bra treningsuke, både mhp mengde og innhold. Det føles som det er litt kort tid frem mot Sentrumsløpet, men det får bli som det blir.  Er litt tid igjen - det gjelder å prioritere intervallene de neste ukene nå - og ikke skulke styrke og bevegelighet!

Det var definitivt et bra sted å dra på løpeferie, så jeg ser ikke bort i fra at vi tilfeldigvis havner her igjen. Det blåser en god del, så tempomessig kan det bli litt ujevnt i økta, men hvis man greier å drite i tempo og heller fokusere på puls går det jo helt fint. Jeg utforsket ikke området så veldig, jeg var happy med de morgenturene jeg fikk. Det er definitivt flere løpeturer som ligger og venter her!  En kan fint fortsette forbi Marina Rubicon og løpe ut til de velkjente Papagayo strendene, og en kan løpe innover øya fra fyret og løpe rundt vulkanen - mannen gjorde det en av dagene og sa han holdt på å blåse bort. Fjellene er også flotte å gå/løpe i - men det blåste skikkelig mye i høyden!

 

Så, hvem har vel ikke lyst på en treningscamp her?