Adidas Terrex Speed Ultra Trail

Denne skoa kjøpte jeg meg på Løpeshop i vinter, og den skuffa ikke. Den fins i flere fine fargevarianter og varierer også litt i vekt og drop.

Den jeg har kjøpt heter Speed Ultra 210, og nøyaktig hva som skiller den fra f.eks Ultra Trail Speed Running 240 er ikke åpenbart for meg. Mulig det er hhv herre og damemodell? (Navn på løpesko har jo etter hvert blitt en ny gren; “Hvor mange ulike modeller kan vi lage med de 4-5 samme navnene ved å stokke om på de? “ Navn har blitt så komplisert nå at ingen lenger kan huske hele navnet lenger, så i skoparken min bruker jeg f.eks NZF3, NVF, NVFN om de ulike Nikeskoene jeg har. Sorry, det var en digresjon, men hvis du vet hva disse navnfolkene går på av piller eller syre, så må du gjerne få de til å redusere dosen sin).

Vekten er visstnok 245 g på begge modellene, og drop er også lik. Det fins videre en modell som heter Terrex Speed Pro 170 og 190, vekta er litt lavere på denne og drop kun 4 mm. Den har jeg ikke testet - men den er sikkert morsom den også:-)



På Løpeshop skriver de dette om skoa:

Adidas Terrex Speed Ultra er en lett terrengsko som kombinerer  lett vekt med god komfort.
Skoen er perfekt når du skal på lengre terrengturer med innlagt fartlek, eller til bakkeintervaller. Kombinasjonen mellom to forskjellige mellomsålematerialene, Boost og Lightstrike, sørger i Terrex Speed Ultra for å skape en sko som kan brukes til forskjellige formål.

Kort om Adidas terrex Speed Ultra

  • Terrengløpesko

  • Nøytral løpestil

  • 8 mm dropp

  • God til både vanlig terrengløp og ultraløp

  • Egner seg både til fast og løst underlag

Overdelen

Selv om skoen er lett har ikke Adidas gått på kompromiss med sikkerheten i denne skoen, hvor overdelen er laget med beskyttende elementer som sørger for å beskytte føttene dine mot røtter, stein og hva som eller kunne komme i veien når du er ute i terrenget.

Mellomsålen

Skoen er laget med en blanding av BOOST og Lightstrike-materiale. BOOST har evnen til å absorbere og returnere energi, mens den samtidig også er utrolig holdbar og fleksibel, og også testet i all slags vær.
Et materiale som gir en myk og skånsom opplevelse, mens Lightstrike sørger for at du kan slå rekordene dine.

Yttersålen

Yttersålen på skoen er laget i Continentalgummi som gir skoen en lang holdbarhet, og samtidig et godt grep på flere forskjellige typer underlag.



Jeg vil legge til at denne også har fungert supert på ymse dårlig vinterføre - ikke speilhålke, men det meste annet. Continentalsåla gjør susen for feste, og boostsålen gir demping. Jeg syns den har overraskende bra demping, for sålen ser ikke særlig tykk ut og skoene er veldig lette! Jeg har løpt på tynt snø/isdekke på asfalten og det har ikke føltes som en minimalistisk stisko å hamre løs på asfalt med.

Jeg kjøpte skoene egentlig for å bruke de i marka til våren, sommern og høsten, men denne skoa har innfridd lenge før stiene blir snø- og isfrie! Slik jeg forstod anmeldelsene av skoene ville sålen fungere på både sti og grusveier, og det er jo akkurat det Nordmarka byr på; en salig blanding av alt mulig. Så, det var egentlig bare det jeg ville si; Ta en titt på disse og se om du finner din favoritt! Det er så mange stilige fargekombinasjoner og du finner de i mange butikker, og i tillegg er det lett å finne de på tilbud til rundt 1300 kr. (Pro får du faktisk til 999 på fjellsport akkurat nå i str 40 og opp til 46)

Jeg gleder meg til å prøve den i marka om ikke altfor lenge!



På ingen måte sponsa, bare fornøyd med skoa!