Garmin FR 225 - med pulsmåler på håndleddet

Garmin FR 225 - med pulsmåler på håndleddet

Denne er til Ane, Trygve og Laila - "tusen takk" for at dere ikke lar meg glemme løftet mitt om å skrive litt mer om klokka! (Det første innlegget etter kort tids bruk, finnes her). Lenke til Garmins egne produktsider med videoinstruksjoner mm, der kan man også sammenligne denne modellen med andre Garminmodeller.

Harde fakta om denne løpeklokka fra Garmin

 • Pulsmåler under klokka 
 • GPS
 • Frekvens 
 • Akselerasjonsmåler
 • Aktivitetsmåling (skritt)
 • Bluetooth sørger for trådløs opplasting av trening 
 • Batteritid: 6 uker som klokke, 8 timer med GPS
 • Vekt: 54 g 
 • Vanntett: 5 ATM
 • Pris ca 3000 kr (veiledende) 

 


Så litt mer utfyllende om punktene over

 • GPS: Normalt veldig kjapp til å få kontakt med satelittene, selvsagt unntak, men oftest godt under 1 min (jeg har ikke gjort målinger og ført statistikk, så dette er magefølelse. Oftest er klokka klar til å løpe før jeg er klar - det holder for meg!) Opplever at den måler ganske presist, den har sjeldnere problemer ved underganger enn andre GPS klokker jeg har hatt. Har generelt færre åpenbare feil i GPS spor. 100% blir det nok aldri. Fornøyd! Terningkast 6
 • Puls: Også denne er som regel veldig kjapp, et hestehode foran GPS. Kvaliteten på målingene virker å være gode, med unntak av hvis klokka sitter litt for løst og jeg har også opplevd rare pulsverdier på kalde dager, og hvis del av ermet på overdelen kommer for nært innpå klokka. Det er ikke ofte et problem, men oftere enn jeg ønsker. Nedenfor er graf som viser en rolig økt jeg hadde problemer i 3,5 km i starten, jeg løp uanstrengt - klokka viser pulsnivå som om jeg er i siste fase av konkurranse. Jeg er veldig fornøyd med å slippe det tradisjonelle pulsbeltet rundt brystet, fordi det ga meg endeløse brannsår. Heller ikke med slikt belte opplevde jeg at pulsmålingene var ufeilbare - så kanskje må en bare godta snåle målinger fra tid til annen? Fornøyd! Terningkast 5

 

 • Frekvens: Denne teller altså hvor mange skritt jeg tar i minuttet, på hele løpeturen. Den gir meg et plott slik du ser under og et gjennomsnittstall. Såvidt jeg kan huske å ha lest er liksom 180 et tall å strebe etter for mest mulig løpsøkonomisk løpesett. Det har vel noe med hvor lenge man skal ha foten i bakken for å få fart på rævva. Kult at den måler dette, morsomt å se på hvordan det ser ut på ulike økter. Nedenfor finner du først en vanlig økt på bar asfalt med ganske godt driv, dernest en på snø og is (slowjog) og den tredje er 5 k konkurranse. Jeg liker data, så dette er snadder for Siri. Hvorvidt den måler galt eller rett har jeg ikke peiling på, men hvor vanskelig kan det være å telle touch i bakken?? :-) Terningkast 6
Ca 5:15 tempo på bar asfalt

Ca 5:15 tempo på bar asfalt

Ca 6:30 tempo på håpløst føre

Ca 6:30 tempo på håpløst føre

Ca 4:30 tempo, konkurranse

Ca 4:30 tempo, konkurranse

 • Akselerasjonsmåler: Klokken har en innebygd akselerasjonsmåler registrerer avstanden innendørs. Dette visste ikke jeg, men det fikk jeg nylig erfare på min første mølleøkt. Jeg har altså bare brukt den denne ene gangen, og det virket som den taklet helt fint å måle avstanden da jeg løp i et jevnt tempo, et tempo ganske likt det jeg vanligvis løper i - men da jeg begynte med kortintervaller slet den veldig med å holde følge. Den klarte ikke å få med seg at jeg hadde begynt intervallene før jeg hadde løpt kanskje 10-20 sekund, og siden jeg løp kortintervaller ble det andelsmessig svært mye av hver intervall som ble borte. Konklusjon er troligvis at den fungerer helt greit på jevnt tempo, men ikke til store temposkifter. Litt morsomt at den heter akselerasjonsmåler, når det er akkurat det den ikke fikser da:-) Man kan kjøpe en fotsensor (ca 600 kr) til dette formålet, som visstnok er mye bedre. Jeg tror ikke det blir aktuelt for meg, syns det er så digg å ikke ha flere deler å huske på og finne frem (sjekke og bytte batteri, you get the picture) - kun klokka. Terningkast 4/5 (klarer ikke å bestemme meg)
 • Aktivitetsmåleren: Den gir ikke særlig uttelling for aktiviteter som sykling og ski, med mindre du starter en treningsøkt (Da er det ikke aktivitetsmåleren som er på, men GPS og pulsmåler). Til for eksempel gange og husarbeid syns jeg den fungerer helt greit, den gir en god pekepinn på hvor aktiv jeg har vært gjennom dagen. Den har et mål på hvor mye aktivitet jeg skal ha hver dag, som jeg ikke tror jeg har lagt inn selv. Det virker for meg som den er basert på hva jeg normalt gjør, akkurat nå mener den at jeg ikke skal være fornøyd før jeg passerer 15.000 skritt hver dag, mens den i starten hadde et mål på 11-12 tusen skritt. For meg er ikke denne målingen veldig viktig, så jeg er fornøyd med den slik den er - selv om den altså har klare svakheter på aktivitet som f.eks ski, sykling og styrke. Ønsker du en klokke med bedre aktivitetsmåling er det helt sikkert andre klokker som er bedre, Garmin har visstnok en vivo active som jeg tror er bedre på å gi uttelling for flere typer aktivitet enn denne her er. Terningkast 5 (for min bruk)
 • Trådløs opplasting: Blåtanna, eller bluetooth om du vil, sørger for at treninga kan lastes opp uten kabler eller annen moro. Første gang jeg testa dette, tenkte jeg ikke på at jeg skulle skru av etter oppkoblinga. Så den søkte etter mobilen min hele natta - med det resultat at den var tom for batteri på morgenen da jeg skulle løpe med den. Utrolig så bra man lærer av sånne feil. Jeg syns godt dette kunne vært løst mer elegant, for eksempel ved at den ble skrudd av automatisk 5 min etter at opplastingen var ferdig. Selve opplastinga fungerer helt fin, tar 1-2 mi - litt avhengig av hvor lang økta er. Så smeller den over til Strava og endomondo i samme slengen. Easy living ass. Det er dog en del tastetrykk for å skru av og på den blåtanna, det hadde på ingen måte skadet om det var et valg man fikk opp etter at man avsluttet og lagra treningsøkta. Terningkast 5
 • Batteritid: Veldig fornøyd! Må ikke lades mer enn et par ganger i uka, med mindre jeg løper maraton hver dag. Hvilket jeg forsåvidt ikke gjør. Må huske å skru av den der blåtanna da. Terningkast 6
 • Vekt: Den ser tung ut, men kjennes ikke på armen i det hele tatt. Terningkast 6
 • Vanntett: Ligger generelt litt lavt her, 5 ATM er vel ikke all verdens, så jeg har ikke utsatt den for annet enn litt vannsprut når armen blir utsatt for slikt. Ikke viktig for meg med vanntett klokke, men viktig at den tåler vannsprut. Skal du ha klokke for svømming ville jeg kjøpt mulitsport klokke, og det fins det vel også rikholdig utvalg både fra Garmin og andre. Terningkast 5
 • Pris: Jeg fikk min til rabattert pris på ca 2200, syns 3000 er småstivt. Særlig fordi jeg bytter løpeklokke annethvert år eller så. Men, jeg syns du får ganske mye for penga da. Garmin har kommet med en nyere og bedre utstyrt Forerunner med pulsmåling på håndleddet (FR 235 til 3500 kr les omtalen på Løplabbet her). Den har visstnok en del mer data som måles, er lettere og har VO2 måling og noe annet småsnacks for nerdene. Jeg tror jeg ville gått for denne om jeg skulle kjøpt en klokke nå, selv om den altså er enda litt dyrere. Litt rart at FR 225 ikke ble satt ned litt i pris da FR 235 kom, med et prispåslag på 5-600 kr. Terningkast 5