Denne uken har jeg testet en vintertights fra Newline, som jeg fikk sendt fra løpebutikken RunForest. Jeg fikk velge ganske fritt hva jeg ville teste, og vintertights står høyt opp på lista mi. Rett og slett fordi de er vanskelige å oppdrive, og jeg syns alle lover mer enn de kan holde. Jeg har til gode å løpe på vinteren uten å fryse på rumpa. 

Denne uken har vi hatt flott vintervær, med noen minusgrader og snø. Perfekte forhold å teste om tightsen holder. Derimot kan jeg ikke skryte av veldig mye trening om dagen, men to turer har jeg altså fått til. Kryss i taket.

Newline er dansk, har jeg lært nå. Jeg må si det ga meg håp om at denne faktisk kunne holde. Vel kaller de oss fjellaper, men jeg har bodd i Køben, og kaldere og surere vinter har ikke jeg opplevd. Så hvis danskene klarer seg med denne , burde vel jeg også klare meg? Tightsen har windbreaker for å stoppe den kalde, sure vinden man kan få på vinteren. Spesielt i Køben!

Den er veldig behagelig på, den er ganske stor i størrelsen - men det er en fordel om man skal klare å få klemt den utenpå ull når det kryper lenger ned på gradestokken. Fleecen på innsiden er veldig behagelig, og det virker å være to-lags stoff på fremsiden av beina. Fra før har jeg en GORE vintertights og en fra Adidas, og jeg mener denne fra Newline er hakket bedre. Jeg fryser på rumpa i alle tre, så ingen av de passer perfekt for mine rolige sone 1-3 turer på vinteren, men jeg tror dette blir favoritten gjennom vinteren. Om den holder fasong og sånn gjennom vask og bruk da, det har jeg jo ikke fått sjekket ut, men jeg antar at den gjør det.

Nederst i beina er det en glidelås som virker å være solid og bra, og det er en sånn kant med et bånd som gjør at den ikke så lett sklir opp. Det er litt reflekser på beina, men ikke veldig mye - kunne godt ha hatt mer av det. Bak på rumpa fins en liten glidelåslomme, mulig du får bankkort oppi - men neppe telefonen. For nøkkel duger den mer enn godt nok.

Passform og rumpeforbedring:

Jeg har forstått det sånn at mange jenter er opptatt av at tightsen skal få rumpa til å se bedre ut. Jeg er ikke helt sikker på hva som ligger i dette - så jeg har for sikkerhetsskyld tatt en nærbilde. Jeg har ikke så mange andre sånne bilder av rumpa mi og sammenligne med, men jeg er ganske sikker på at dette nok er et slags maks på hvor bra det kan bli. Så jenter, denne tightsen får frem det beste av stussen - helt sikkert.

IMG_6082.jpg

Hvis du vil kjøpe tightsen får du 10% rabatt hos RunForest frem til 27/12 ved å bruke rabattkoden: 5over

Jeg har ingenting å utsette på tightsen, utover at den kunne hatt mer reflekser. Den kunne helt klart vært mer spennende i fargevalget, men jeg tror det fins en regel på at vintertightser skal være svarte. Det virker i alle fall slik. Så, tommel opp herfra og terningkast 5. (Jeg tror ikke det fins en vintertights som vil få full pott av meg, med mindre den har innlagte varmekabler).