Nok en travel uke er over, og godt er det. Trenger ikke reprise hverken i sakte eller hurtig film. Det er ingen grunn til å tro at den kommende blir noe lettere, men jeg klamrer meg til håpet om at vi er en uke nærmere målet. Man må alltid finne noe å klamre seg fast til, det er min filosofi.

Treningsmessig er jeg fornøyd, jeg greide å skrape sammen til 50 km med løping og en økt med Runners Strengt. Styrketimen denne uka bar tydelig preg av totalbelastning langt over anbefalingen, intensiteten var kanskje ikke all verden, men innsatsen stod likefullt til tjue i stil.

  • Mandag: Syklinga 7 km (arbeidsleir hjemme)
  • Tirsdag: Syklinga 7 km (arbeidsleir hjemme)
  • Onsdag: Syklinga + Løping progressivt, 13 km (arbeidsleir hjemme)
  • Torsdag:  Syklinga+ Kveldsjogg 10 km (seriøs arbeidsleir hjemme)
  • Fredag: Syklinga, Transportjogg 7 km og Runners Strenght
  • Lørdag: Reiste til Trondheim, heldigvis ikke for egen maskin - for den var kaputt
  • Søndag: 21 km i 5:40 tempo. Opptur deluxe

Jeg har bare 8 timer med loggført aktivitet, mot 11-12 "normalt". Det har blitt mindre (nesten ingen) gåing denne uka, og vesentlig mindre sykling - så det stemmer vel sikkert. Nå er jeg temmelig overbevist om at ikke-loggført flytterelatert aktivitet har vært vesentig, både i antall timer og svette, og mer aktiv enn den vanlige gåinga jeg pleier å loggføre. Jeg har ikke hatt tid til å filosofere over hva denne aktiviteten kunne vært logget som, men jeg er i alle fall vesentlig mer støl i magen enn jeg pleier og i tillegg kjennes det ut som jeg har noe mer enn fiskeboller å løfte med. I endomondo ser det ut som jeg har hatt en litt slapp uke, det kjenner jeg meg overhodet ikke igjen i. Jeg er totalt utslitt!

Ukas treningsopptur:
Dagens langtur var en eneste stor opptur. Vi er på en liten helgetur i Trøndelag hos søsteren min, og Stian og jeg kunne derfor ta denne løpeturen sammen. Sola skinte, snøen smelta, energien var der og alt var bare fryd og gammen. Det gikk unna i 5:40 tempo i nesten 21 km, kunne helt klart løpt lenger i dag, dog ikke i samme tempo! Spesielt var avslutningen sterk, og om jeg skulle løpt flere kiometer måtte jeg i alle fall utsatt denne raske avslutningen:-)

Ukas treningsnedtur:
Ingen intervaller, men egentlig ingen virkelig nedtur - det passet seg ikke sånn denne uka og det går helt fint. Forrige uke var bra, jeg tåler et par uker med mindre struktur - kanskje gjør det sågar at det er lettere å motivere seg for intervallene de andre ukene.

Og før du tenker at hun er jammen flink som får løpt 5 mil og trent styrke i en slik uke der huset gjøres klart til salg, la meg fortelle deg en liten hemmelighet. Jeg orket egentlig ingen av disse øktene, jeg har vært dausliten i 2-3 uker nå. Kroppen skriker etter søvn og hvile, og trening er virkelig ikke det første jeg tenker på når beina drar kroppen mot soverommet. Men jeg har lært meg (livslang læring har noe for seg altså!) at joggetur bare gjør godt. Jeg blir mer opplagt, jeg får senket skuldrene, tenkt fulle setninger og jeg blir glad og lettere til sinns. Så, selv om jeg ikke orker å trene, så gjør jeg det fordi jeg vet det gjør meg godt.  Jeg husker godt en yngre utgave av denne Siri som ikke visste dette, og som i travle perioder bortprioriterte treningen. Så feil den jenta tok! Og så glad jeg er for at jeg ikke ha falt i den fella denne gangen, i alle fall ikke ennå.

Nå skal det soves! God natt.