På søndag skal jeg til Jessheim for å løpe 2013 sesongens aller siste løp, en flat og kald halvmaraton. Jeg har vært på Jessheim to-tre ganger før tror jeg, men nå skal jeg på sightseeing og se hele storbyen for aller første. Gleder meg villt! Har til hensikt å unngå at 1:42:09 blir stående som halvmaratontiden min i 2013. 

 

Siden forrige halvmaraton, på Lørenskog, har kroppen min blitt hundreogtjue år eldre. I alle fall fra knærne og ned. Noe er seriøst gærnt med de anklene, om det er alderen eller for mye løping eller for lite vin - ja det vet ikke jeg i hvertfall. Men det er sikkert åpenbart for de fleste andre at jeg burde tatt en sesongpause. Til det har jeg bare en ting å si; desember er like om hjørnet. Det er da alt ryker, og det er derfor jeg forsøker å gjøre unna noen juleforberedelser i november. Tell u what, vi har bakt pepperkaker allerede! Ikke at det holder til jul, men da har vi i alle fall varma opp.

Uansett, målet for helgas storbyløp er atter 4:45 på km - og du kan gjette sluttiden min. Jeg vet ikke om jeg har noen passende premier, det eneste sikre jeg kan lokke med er en novemberhjemmebakt pepperkake. Men heder og ære er jo heller ikke å forakte?

 

Ses vi på Jessheim da folkens?