Sorry, men dette er ikke en post om den beste hodelykta for løping. Eller vent litt, kanskje det kan bli det, om du inkluderer alle de gode og nyttige kommentarene som kommer fra dere med hodelykter:-)

Saken er den at vi er inne i den mørke årstida. Vel snur alt om en ukes tid, men det vil fortsatt være mørkt ute når du løper, om du ikke har full frihet til å løpe på dagtid da. Vi andre vanlig dødelige trenger en hodelykt - ikke sant?

 

I siste nummer av Runners World Norge var det en ganske fyldig omtale av ulike typer, men jeg skal innrømme at jeg egentlig ikke ble stort klokere. Testen var nemlig utført i skauen, og jeg har seriøst ikke tenkt meg ut i skogen alene i bekmørket. Kall meg gjerne pingle, heller det!  Greia med den testen/omtalen i RW var at de lyktene som de scoret høyt, er lykter som sannsynligvis er langt mer enn det jeg trenger. 

Silva ninox

Silva ninox

På den annen side har jeg løpt med to ulike hodelykter, en som ble kjøpt for 7-8 år siden som såvidt lyser, og en Silvo ninox 110 jeg kjøpte for et par år siden. Jeg har ikke vært videre fornøyd med noen av de. Mest fordi lyset er veldig svakt. 110 lumen som er på silvan er åpenbart for lite. Men, jeg tror altså ikke jeg trenger å løpe med 1000 watt arbeidslampe heller. Lett, god å ha på hue - bra lys. Kan det være så vanskelig?

 

Så, saken er den at jeg gjerne vil høre fra dere som har og løper en del med hodelykt. Hvilken har dere og er dere fornøyd? Er dere fornøyd med å ha batteri på bakhue eller er det best å ha det som en egen enhet på buksa/ryggen? Sitter den godt, er den lett eller tung? Idiotsikker å bruke?

Sånne enkle og viktige ting!

 

Led lenser H7R.2 

Led lenser H7R.2 

Som f.eks denne led lenser saken. Scorer bra i RW testen, men ikke av de råeste på å lyse opp hele skauen. Er det denne jeg blir fornøyd med?