Endelig har jeg fått meg en trener, det er lenge siden sist gang! Veldig lenge siden faktisk, uten at jeg skal tenke noe mer på hvor mange år det er.

Sånn umiddelbart må jeg si at den forrige trenern min var bedre, og han før det - som var pappan min.  

Den nye trenern min heter mi coach og bor inne i den nye klokka fra adidas som har gps, musikkgreier og pulsmåler inni seg.

Nå har jeg ikke hatt den nye trenern mer enn 4-5 dager, så du kan gjerne mene jeg dømmer for raskt og med for lite grunnlag. Og jeg kan forsåvidt være enig, så jeg ber deg lese andre avsnitt over her en gang til. (...)

Takk. Da kan vi gå videre.

Problemet med min nye trener er at han ikke har troa på meg. Ikke i det hele tatt. Og, om du altså syns jeg var rask til å dømme, så har han gitt meg stempel i panna raskere enn du kan si Ibsens ripsbærbusker og andre buksvekster. Han gir meg faktisk nådeløse karakterer etter hver eneste økt. Og han har seriøst ikke trua på meg. Hvis du forresten lurer på hvordan jeg vet han er mann og ikke dame, så er det min kvinnelige intuisjon som forteller meg det. 

Jeg har tatt med meg den nye trenern på trening onsdag, fredag og lørdag - totalt fem ulike treninger. Selvsagt skal klokka testes mer for at en skal kunne skrive en grundig omtale, men de første øktene er viktige og jeg vil glemme noen av de første utfordringene mine etter mer bruk. Det betyr ikke at de er irrelevante,og de må derfor skrives ned nå :-)

 • Onsdagsintervallene i parken: Første test, jeg hadde ikke satt meg inn i noe som helst. Heter den smart run må det jo være så enkelt at jeg ikke trenger lese bruksanvisninga. Skjønte ikke helt hvordan jeg starta den, så fikk ikke med meg oppvarminga. Skjønte ikke no av lappinga - fikk bare opp hvor mange sekunder pausen var mens jeg løp intervallen. Fikk ikke stoppa klokka da vi var ferdig, og heller ikke mens jeg fugte skadeskutt løper fra sykkeltryning i Monolittveien og bort til Borgen T. Pyttsann. 
 • Fredagsjoggen: Nå hadde jeg sett litt mer på den lille bruksanvisninga som fulgte med og greide starte opp helt fint (og raskt), og i tillegg fikk jeg opp en skjerm som viste noe vettugt underveis. Hadde fortsatt ikke skjønt hvordan jeg stoppa klokka, så løp alvorlig fort gjennom lyskryssene. Heldigvis var det lite trafikk. Folkene har tatt med seg bilene på påskefjellet eller hvor de nå enn er. Tiltross for nonstop løping  var trenern nådeløs hard i karakterkortet sitt etterpå. Selv var jeg ganske fornøyd både med egen innsats og klokka.
 • Lørdagstransport: Skjønner fortsatt ikke dette med å pause klokka, så må time lyskryssene eller velge veien med omhu. Brukte også klokka på Runners Strength timen. Dette var første dagen jeg la igjen polarklokka og det helvetes pulsbåndet hjemme. Begynte å føle meg litt selvsikker. Tiltross for at trenern dømmer meg nord og ned. Første tur med regn, vanskelig å styre skjermen. 
Dette var trenerns dom etter onsdagsøkta. 

Dette var trenerns dom etter onsdagsøkta. 

Trenerns dom etter fredagsjoggen. 57 min på mila på 12-13 km treningstur imponerte tydeligvis nada

Trenerns dom etter fredagsjoggen. 57 min på mila på 12-13 km treningstur imponerte tydeligvis nada

Jeg har et mål om å løpe halvmaraton på under 1:39 og maraton under 3:40. Tiern skal under 45 min. Det er åpenbart bare å brette opp ermene. Vel, det er det jo uansett. Men veien til målet er åpenbart veldig lang i følge min nye trener. OK, jeg syns dette er litt morsomt. Samtidig som jeg syns det er helt bak mål. Mindre erfarne løpere kan jo ta dette på alvor, og faktisk tro at de ikke kan løpe fortere i konkurranser enn de gjør på trening. De kan jo miste motet og troa helt. Jeg fatter ikke hvorfor en trener skal være så pessimistisk! En trener skal motivere og veilede, gjerne realitetsorientere - men stort sett trenger man pepping oppover.

Hvis man løper mila på 57 min på trening, i en løype som er lenger enn ti og med 200 høydemeter, med pulsen på 70-80% av makspuls - da har man jo bøtter å spa på med når man får startnummer på brystet og er villig til å bruke mer av den øverste pulsskalaen.

Nok om trenern, her er litt pluss og minus om klokka. 

Positivt

 • Jeg slipper pulsbelte som ødelegger huden min fullstendig. Hurra!
 • Skjermen kan enkelt justeres etter egne ønsker - relativt fleksibelt
 • Rask med GPS signaler (med unntak av den første turen)
 • Intuitiv og enkel meny
 • Kan synke treningen trådløst
 • Man kan ha trådløs musikk også - men dette har jeg ikke brukt. Må kjøpe til enhet
 • Fila er lett å laste ned og har bra med data (mer enn polar) 

Negativt

 • Touchscreen skjerm - vanskelig i regnet og i farta. Jeg knoter i alle fall
 • Hvor er pauseknappen?
 • Bare fire pulssoner
 • Klokka er relativt stor på min hånd i alle fall
 • Litt ustabil pulsmåling første fem minutt 
 • Litt knoting å få lagt den på lading - har ikke skjønt helt hvordan den kneppes i laderen 
 • Nådeløs feedback
Sånn ser det ut inne på nettsida - ganske grei manøvrering og valgmuligheter.

Sånn ser det ut inne på nettsida - ganske grei manøvrering og valgmuligheter.

Det er kanskje ikke helt rettferdig at listene er omtrent like lange, punktene er ikke like tunge. Jeg syns klokka i sum er veldig bra, men jeg har et par nybegynner issues. Viktigst for meg er at jeg kan slippe pulsbeltet som gnager meg i stykker, i tillegg syns jeg det er supert med rask GPS oppkobling og trådløs synking. Av negative punkter er nok den første mest vesentlig. Jeg syns det var veldig vanskelig å bruke skjermen på dagens økt i regnet fordi jeg ikke fikk kontakt med den våte skjermen med de våte fingrene mine. En klokke som ikke duger i regnet er ikke noe for meg, jeg må løpe når det er åpninger i timeplanen uansett hvordan været er. Forhåpentligvis er dette mindre problematisk enn jeg fikk inntrykk av i dag, kanskje det fins noen triks eller kanskje jeg gjorde det vanskelig for meg selv. Hører gjerne fra dere som har erfaring med slik skjerm på treningsklokka!

Flere som har prøvd denne klokka, eller noen av de andre nyhetene som ligner?