I dag er det fire måneder til julaften. Så jeg har vasket hele huset, inkludert vegger, vinduer og tak. Inni kjøkkenskapene har jeg selvsagt også vasket og sengetøy på alle sengene er vasket, strøket og lagt på igjen. Nå kan julefreden bare senke seg. 

Krydderkake - perfekt for å bringe heimen i julestemning

Krydderkake - perfekt for å bringe heimen i julestemning

Det hele begynte med at jeg hadde ansvar for fredagskaka på jobb. Krydderkake er etter min mening det safeste du kan kjøre i kakeveien. Enkelt å lage, enkelt å spise. "Alle" liker det. Google foreslo en fin samling med lenker, og valget mitt falt på en modifisert utgave av denne på melk.no (Det står altå tre kokkeluer og "vanskelig" - men hvis krydderkake er vanskelig da anbefaler jeg å kjøpe ferdig kake ass).

Modifisert versjon med mørk sirup i stedet for honning og melis/philadelphia krem som glasur.  Litt personlighet må man jo tross alt legge på verket. (Og det der med "sikt forsiktig inn" er ikke nødvendig - det er bare ord. Det er sikkert noen retningslinjer som skal følges når man lager en oppskrift. Og de retningslinjene følger definitivt ikke jeg på mine oppskrifter)

Krydderkake fra melk.no

Krydderkake fra melk.no

C-momentet kom da kaka var ferdig sånn i titida torsdag kveld og jeg begynte å tenke på hvordan jeg skulle få med meg kake og unge til barnehage på sykkelen.  Stian lurte på hvorfor jeg først tenkte på det da kaka var ferdig, jeg kunne vel planlagt litt bedre. Kjære vene. Jeg kunne vel fader meg ikke være sikker på at jeg skulle ha noe kake med meg før jeg hadde lagd den?? 

IMG_2533.JPG

La ut bildet over på instagram med spørsmål how to combine. Laber interesse nå midt i valgkampen og julestria, kun Siw Mette kom med forslag om å spise hele greia og så dra på sykkeltur. Noe sier meg at Siw Mette er lite poppis på arbeidsplassen, og at hun heller ikke prøver noe særlig på å bli det.

 

Og neida neida, jeg hakke vaske det grann i dag. Foruten kopper og kar på kjøkkenet for å unngå total break down. Vi har vært på stranda i dag vi, der har vi bada, samla skjell og flytta på sand. Og spist is. Selvsagt har vi spist is. Godt det er 150 dager til julestria setter inn og alle løper rundt som nysleppte kyr på beite