Brødbaking på 1-2-3

Her Silje, her kommer oppskrifta på de perfekte brødene jeg mekker i helgene - så vi ikke sulter under en tom brødfjøl i ukadagene!  Dere andre får lese dere også -  det er bare sååå snill jeg er.

Advarsel:

Dette er en sann historie fra virkeligheten, gjengitt uten filter. Må ikke forveksles fra matprogrammene på TV som er manipulert på tid eller cupcake bloggene som er manipulert i photoshop.  Les bare videre om du har forstått innholdet i disse to setningene. 

Har du dette på plass er mye gjort

Har du dette på plass er mye gjort

Sånn her foregår bakinga når jeg er på kjøkkenet

  • Sett på vannkokeren, husk å fyll den med vann først. Du kan gjøre vann til vin - men luft til vann er uutrettet mirakel. Luft koker også dårlig
  • Ta ganske mye hvetemel i bollen din og fyll på med omtrent like mye av denne blandingen: byggmel, hvetekim, havrekli og veldig rikelig med havregryn. Rugmel eller grovt hvetemel går også fint, man tager som kjent hva man haver, men et sted går grensen. Og det er gjerne litt under der bollekanten går.
  • Gjær er lurt - av og til tar jeg også en slant av de nye boksene som heter "luftigere bakst" og "ferskere bakst". Trolig er dette bare tulleprodukter, men litt tull er greit. 
  • Hiver i en klype salt - uten klypa da
  • Blander i solsikkekjerner, linfrø og gresskarkjerner - mest linfrø siden ungene ikke er så glade i store frø i brødet
  • Litt rapsolje for baking, en knapp desiliter bruker jeg.  Ikke nødvendig
  • Starter kenwooden og blander det kokte vannet med kaldt vann fra springen til det blir gjærvennlig temperatur. Heller småsakte oppi ca 15 dl av sånn perfekt tempererte vann jeg har mekka selv
  • En god skje med mørk eller lys sirup og så sper jeg på med mer mel til deigen har en passe konsistens mens kenwooden jobber
  • Hever i 30 min + før jeg tar ut litt energi på deigen og deler i tre brødpølser som legges i smurte brødformer. De hever i 30-60 min tror jeg, før de stekes i ca 1 time på 175 grader. Tar brødene ut av formen for de siste ti minuttene - hvis det ikke blir glemt
  Da kan det f.eks se sånn ut

  Da kan det f.eks se sånn ut

  Metter bra

  Smaker bra

  Bra med jern