Nå skal jeg ikke skrive et eneste ord til om jula, æresord.  

Sjokoladeprinsen vs ego

Sjokoladeprinsen vs ego

Overprisa og bitteliten sjokkis fra Sjokoladeprinsen - verdt penga eller ran på høylys dag? 

Det har spørsmålet har jeg stilt meg selv siden jeg så sjokoladeprinsen i hyllene, og tenkt det sikkert er det siste. Men, er man sjokoladejunkie så må man faktisk ta litt ansvar og finne ut av ting. Ikke bare anta. Så, jeg kjøpte en sånn "ekte sjokoalde", med karamellsmak. Sjokoladeprinsens drøm. UTEN SUKKER står det, og med utydelig liten skrift "tilsatt", i en farge du ikke ser uten før du sitter med nesen nedi papiret. Det er sleipt ass. 

Jeg tok ingen sjanser. Jeg var tross alt lav på sukker og måtte ha noe NÅ. Så jeg tok med en melkesjokolade i tillegg, i tilfelle den der prinsen var en frosk. Det var faktisk unødvendig, for det smakte sjokolade! Hurra for det. Om den er ekte eller ikke føler jeg meg ikke kompetent nok til å avgjøre. Jeg kunne helt klart byttet ut den fryktelige usunne sjokoladen med palmeolje og faenskap med denne. Men, den her er jo alt for liten. 

Til den prisen (over tjue kroner for 50 g) forventer jeg at den faktisk er vesentlig mindre usunn enn vanlig. Det finner jeg egentlig ikke noe særlig støtte for. Det sunneste med den er muligens at den er så liten, og til den prisen har ikke noen råd til å kjøpe mer enn en i uka. Kanskje det bare er vanlig sjokolade i dyrt papir. Noen på Uranienborg Terrasse 13B gnir seg sikkert i henda mens de sjekker saldoen.

Den inneholder litt jern da! Så da kan det være det samme med både sukker og kalorier for meg ass. Så lenge den altså ikke smaker leverpostei.

 

Vitamin B2 Riboflavin: 0,40 mg (24,9%) 

Vitamin B5: 0,70 mg (11,7%)

Vitamin B12: 0,4 µg (40%)

Vitamin D: 1,3 µg (25,9%)

Vitamin E: 2,49 mg (24,9%)

Jern: 2,4 mg (17,1%) 

Kalsium: 170,7 mg (21,3%) 

Magnesium 33,8 mg (11,3%)

Energi per porsjon: 123 kcal

Porsjon 25g!! - hvem spiser 25 g sjokolade og kaller det en porsjon?? Undulater?