Jern på hjernen

Føler at den der jakten på jern begynner å bli i overkant desperat nå. Etter det siste innlegget om jern fikk jeg tips fra Silja om blodpudding. Jeg hadde glemt (les: fortrengt?) at slike produkt eksisterte. Men, er man desperat så er man desperat. Legen har ferie og ingen ledige ikke-akutte timer med det første. Tre butikker måtte jeg innom for å finne blodpølse å kjøpe. De to første hadde en håndfull, men jeg kjøper ikke utgått på dato. Det er ille nok å kjøpe blod. 

Blodpølse fra Gilde - i ICA disken. Kun en dag for gammel, på Coop var den fjorten dager for gammel. Åpenbart ikke den store riften etter disse. Wonder why.

Blodpølse fra Gilde - i ICA disken. Kun en dag for gammel, på Coop var den fjorten dager for gammel. Åpenbart ikke den store riften etter disse. Wonder why.

Overraskende nok var det Rema som hadde jern i disken - med best før dato fram i tid. Oppi sekken med den og sykle hjem, målrettet og håpefull. Rett i panna med den pølsa, jada joda, jeg delte den selvsagt opp først.  

Barn, barn - det er pølser til middag. Verdens beste pølser!

Barn, barn - det er pølser til middag. Verdens beste pølser!

Steker dem i stekepanna... ser det ikke helt utrolig lekkert ut?

Steker dem i stekepanna... ser det ikke helt utrolig lekkert ut?

Etter å ha briljerte med mine kokkekunster på kjøkkenet var jeg selvsagt spent på hvordan maten falt i smak.  

  • Toåringen ville først ha, så ville hun ikke ha, så ville hun ha og det var kjempegodt, og så ville hun ikke ha. Et helt normalt måltid med andre ord.
  • Femåringen ville ikke ha. Ikke under noen omstendighet. Ikke før jeg slengte litt sirup på. Da ville han ha denne kjempegode sausen. Nok en overraskelse.
  • Mannen i huset ville virkelig ikke ha. Han påstod han kom til matbordet med et åpent sinn. Jeg kan selvsagt ikke utelukke det, men munnen var i alle fall lukket med sju hengelåser og en borrelås. Han spiste én hel sånn pølsebit. Entusiasmen var til å ta og føle på. Jeg er helt sikker på at han elsker meg ennå. Og at jeg ikke har kjøkkentjeneste igjen før neste år. 
  • Alle var enige om at det hadde vært et særdeles hyggelig måltid. Ingen glass ble knust og ingen falt ned fra stolen sin.  
Med potet/gulrotmos, løk og mørk sirup

Med potet/gulrotmos, løk og mørk sirup

"Alle" jenter jeg kjenner som løper mer enn gjennomsnittlig sliter med for lite jern på lager. Del gjerne dine jerntips meg med og alle de andre jentene - som du skjønner er jeg veldig åpen!

Og jada, jeg knasker jernpiller. Men de er grusomme for magen, jo bedre de på jern - dessto verre er de for resten av systemet. Jeg skal snart til legen og trygle om jern på sprøyte. Eller jern rett i fletta om du vil. Det skal bli meg en sann fornøyelse.

 

PS! Styrkeprosjekt august går strålende. Nesten 4 timer på konto, stolt som en hane.

PS2! Følg med, neste post avslører hemmeligheten bak mine fantastiske, hjemmelagde brød. Proppfulle av jern.