Jakten på jernet

Lave jernlager over lang tid ga meg lav blodprosent  - og fullt fokus på mat med jern i og optimalisering av jernopptak med c-vitamin. 

Jeg finleser bak på leverposteiboksen for å finne den med høyest tall. Beste boksen er foreløpig den fra Gilde - som heter Go´ og Mager. (Makan til dårlig norsk i Gilde ass!) Men den blir knust av den jernberika primen til ungene! Men, jeg spiser mest den der posteien altså, selv om jeg syns den smaker æsj.

Prøver å spise mer rødt kjøtt også, men det blir oftere fisk og hvitt kjøtt. Gammel dame - vond å vende. 

Rødbetjuice fra Helios til glasset og leverposten og prim til skiva

Rødbetjuice fra Helios til glasset og leverposten og prim til skiva

Skiva baker jeg selv og bruker kornsorter jeg har lest skal være rike på jern. Blant annet havregryn, linfrø, byggmel, hvetekim og rugmel.  Foreløpig vinner i følge tabellene er hvetekim, så den er jeg raus med. Noe sier meg at det uansett bare blir småtterier ut av alt dette hysteriet. Vel nok er det småtterier man skal ha også, men jeg har mye å bygge. Så jeg trenger mer jern.

Til brødbaksten

Til brødbaksten

Jakten på jernet har trolig bare såvidt begynt. Detektivarbeid i matbutikken er temmelig sært, så prøver å begrense meg litt ute blant folk. Hjemme bak tette gardiner og på sikra nett, skjermet fra FBI og sånn, googler jeg jern og jernmangel og jernrik mat flittig. 

Men jeg trenger mer hjelp, det må være andre som er på samme kjøret og har funnet noen gode kilder. Hva spiser f.eks akkurat du av jernrik mat? Er det bare en saftig biff som duger? Må jeg i så fall spise det morgen, middag og kvelds i fem måneder?

Plis - del!