Høy luftforurensinga i kulda slo knockout på løpinga??

Det tok ikke mange dagene fra jeg skrev forrige innlegg om transportløpingens halleluja, før jeg gikk ned for telling. Vet ikke om det var kulda eller forurensinga som tok meg, men mandag ble jeg i alle fall akutt angrepet av influensasymptomer. Heldigvis var det bare symptomer; feber og slapphet - trodde ikke jeg skulle komme meg hjem fra jobb for egen maskin. Hello Shaky legs lissm. Som sagt, det ble med symptomene - det som tok over var sår hals og sånn dyp, sexy røst. Og en skikkelig hoste. Heldigvis har jeg litt hukommelse som slår til ved ujevne mellomrom, så jeg kom plutselig på at jeg hosta sammenhengende fra jul til påske for ca 1 år siden. Jeg skal ikke påberope meg mensahøy IQ, men er det noe jeg lærer av så er det dyrekjøpt erfaring. Ikke syns jeg det virka spesielt lurt å løpe til jobb i minus 10-12 grader med gørr i halsen heller. Jeg hadde glatt løpt i alle fall de to siste arbeidsdagene av uka om det hadde vært mildere. Transportløping er jo ikke akkurat høyintensitetsgreier heller. Men det var altså kaldt - og jeg burde nok kjøpt meg sånn maske mot den råttne eksoslufta og altså kulda. Noen som løper med sånn maske?? Blir man bura inne hyppigere med sånn enn om man løper med vanlig buff?? Og funker det mot dritten fra bilene?

Det ble altså en laber treningsuke dette.  En del styrke og bevegelighet på kveldene, mindre enn jeg burde - men mer enn ingenting. Innetrening er liksom helt innafor (hoho for et ordspill!) selv om en hoster som en alkis. To skiturer med fireåringen og to svømmehallgreier med unger i helga. Jeg fikk en time helt for meg selv på løpetur i går. Og det var eksepsjonelt digg. I den grad en kan si en flyr lett på 5 cm løssnø, så gjorde jeg det. (Fløy altså!) 5:22 per km er overraskende bra for denne gamle kjerringa på snøen - tror formen er bra! Litt hvile har sikkert ikke vært feil heller.

Den observante leser vil her se at februar er rett rundt hjørnet

Den observante leser vil her se at februar er rett rundt hjørnet

I uka som kommer blir det nesten sommer - så da er det bare å hente fram solbriller og kortbukser. Bye, bye ull i hvertfall - eller vi ses nok ganske kjapt igjen kjenner jeg vinter'n rett.  Om det ikke blir kortbukse, blir det i alle fall ufarlig å løpe masse denne uka - det gleder jeg meg til! Satser på fire av fem løpedager til/fra jobb, det er en bra plan :-) Tirsdag skal jeg til dansken og tigge til meg jern, kryss fingrene for meg - jeg trenger de dråpene! Det betyr i alle fall at jeg ikke løper den dagen - må snakke ned antall treningstimer til han, så best om jeg kommer kledd som en normal person. Hvis mulig altså. Normal er jo ikke helt tydelig definert, men håper jeg treffer. Kryss fingrene for det også er du snill.

 

Kom deg ut på løpetur. Nesten helt ufarlig.