Ukas tall - 47

Jeg vet dere har ventet på denne  "-hva blir tallet denne uka, kom igjen Siri" . Mens andre er mer sånn her "-hvilken tallhistorie kommer hun med i dag?" Felles for disse to frontene er uansett at man bare sitrer av spenning og trykker reload tusen ganger i minuttet - for posten må da komme snart.

Og så plutselig er den her. Med tallet 47. Nok et primtall tenker du kanskje skuffet. "Er hun obsessed med oddetall og primtall?" Neida, eller - jeg kan forresten ikke utelukke det. Jeg har aldri blitt diagnostisert så man kan slett ikke utelukke det. Men, folkens, 47 har mye i seg!

  • Prefikset du må huske om du skal ringe hjem fra det o store og skumle utland. 0047 eller +47. Av og til livsnødvendig å vite.
  • I det peiodiske system er nummer 47 selveste SØLV. Jada jada, jeg vet gull er best - men sølv er da slett ikke noe nederlag. 
  • Siden det er 52 uker i ett år og fem ferieuker er det følgelig 47 arbeidsuker. Alle vet at det mattestykket ikke er så enkelt, men gi beng i det akkurat nå. 
  • 47 er dessuten antall dager igjen til det som for mange er høstens hårete mål: Oslo Maraton

 

Fotorettigheter Oslo Maraton / SK Vidar

Fotorettigheter Oslo Maraton / SK Vidar

Skal du løpe helmaraton om 47 dager driver du trolig og løper 30(+) kilometer rolige langturer i disse dager og har full kontroll. Driver du ikke med det i det hele tatt håper jeg du er påmeldt halvmaraton eller 10 for Grete. Uansett, lykke til! Det er nå den viktigste treninga gjøres.

 

Og er du ikke påmeldt er det trolig for sent, barnas maraton er ennå åpen for nye påmeldinger hvis du vil løpe en maratondistanse i Oslo maraton 2013. Mulig det er noe aldersbegrensning.