- ikke bare på jobben!

Jeg er lite glad i å gå i butikker, og er dermed en dreven nettshopper. Noen feilskjær blir det, men få meg ikke til å tro at det aldri skjer når du handler i butikker du har fysisk gått til heller. Returmulighetene er relativt gode, litt ulikt mellom butikkene - men jevnt over bedre enn de fysiske butikkene. Det som gjør at nettbutikkene vinner klart hos meg er:

 1. Åpningstiden
 2. Utvalget
 3. I tillegg har de ofte et rikt rabattsystem  

Når jeg så fikk nyss om at jeg kunne handle matvarene på nett, var jeg ikke vanskelig å be. www.kolonial.no. (Innlegget er på ingen måte sponset, men jeg regner med det ikke er lenge før jeg får jobb der etter dette.) Jeg kjøper alt for mye snop når jeg er i matbutikken, så selv hensyntatt trimmen jeg får ved å bære varene hjem, er det minus for meg. I tillegg glemmer jeg minst tre viktige ting som jeg trodde jeg ikke trengte skrive ned, og handler likevel for mange ting til at det blir plass i sekken og posene jeg kan bære. Forstå det den som kan.

Vi har fått middagsmat levert av både Godt Levert og Adams matkasse. Førstnevnte lever på ingen måte opp til navnet sitt, leveringen var mildt sagt vanskelig å forholde seg til. De ringte alltid på døra når Jon Blund jobbet hardt, uansett om vi la ungene tidlig eller sent. (Adam var hakket mer å stole på i leveringa, men maten var ikke alltid innertier her). Sånne matkasser er praktisk og bra, men å kunne lage sin egen matkasse er tusen ganger bedre! Og i tillegg få andre matvarer hjem på døra altså. Var det noen som sa kinderegg!?

Siris matkasse er rett og slett en hit.

Jeg har laget meg en liste over basisvarer vi handler - jeg kaster alle de varene over i handlevogna med ett tastetrykk (ja, jeg vet det er en klisje). Man kan selvsagt ha ulike basislister, men jeg er en enkel sjel og har alt i en. Jeg syns det er lettere å fjerne ting når de er i handlekurva litt senere, enn å huske hva vi trenger.  Av og til kommer det da en matvare vi har nok av, men den blir jo fortært etter hvert den også. 

I tilegg til basislisten har de mange middagsoppskrifter. Jeg skriver inn f.eks torsk, og får opp bilder over oppskrifter med torsk. Klikker på f.eks Marit Bjørgens ovnsbakte torsk, og velger hvor mange jeg vil ha til - og vips, nytt tastetrykk  alle varene er i handlevogna (du kan lett fjerne det du ikke vil ha eller trenger før du trykker oppskriften over). Mer magi forventer ikke jeg i hverdagen altså! Torskegreia til Marit var forøvrig en slager hos sjuåringen og de to voksne!

Etter 3-5 uker på dette kjøret går jeg ikke tilbake til hverken Adam eller God Levert. Jeg har knapt satt mine bein i den dårlige Rema butikken de siste ukene, og har ingen lengsel i sjelen. (Kolonial er Rema - greier, men kvaliteten på varene er bedre på nett - da snakker jeg først og fremst frukt og grønt, men også kjøtt, melk, fisk etc har bedre holdbarhet når de kommer på døra enn hva jeg finner i hyllene på den lokale sjappa).

Lenke til 200 kr i rabatt på første bestilling

Det går selvsagt ikke an å avslutte uten en skikkelig pros & cons analyse, på godt norsk. Vi tar det negative først.

 • Vareutvalget er foreløpig litt begrenset.
 • Noen ganger er de utsolgt for varer i oppskrifta, det har foreløpig gått greit å finne alternativer da. Men virker som de vokser litt fort kanskje.
 • Prisene er troligvis litt høyere per vare (jeg har ikke sjekket)
 • Blir plutselig fryktelig mange plastposer hjemme
 • Oppskriftene må du selv printe ut, de er ikke med i posene
 • Hvis du putter øl i handlevogna må du ha levering før kl 20:00 - men du kan få øl på døra altså!

Positivt

 • Varene hjem på døra, jeg velger 2 timers intervall for leveringa og de sender sms 15 min før (du kan forresten også hente selv på bestemte utleveringssteder).
 • Egne handleliste som kan brukes igjen og igjen
 • Handlekurva tømmes ikke automatisk hvis jeg tar en pause (jeg er så glemsk at jeg lar det gå minst 1 døgn fra jeg starter til jeg avslutter og bestiller)
 • Oppskriftsbank; rikt utvalg!
 • Bedre kvalitet på frukt & grønt enn i butikken (i alle fall den kjipe som vi har her)
 • Lang holdbarhet på melk, fisk og kjøtt
 • Fikk velkomst sjokolade på første bestillinga. (Det var selvfølgelig det som avgjorde det for meg!)
 • Du får litt rabatt hvis du velger en annen dag enn søndag el mandag, fordi mange vil ha maten sin hjem da.
 • Du kan bestille inntil kl 02:00 samme døgn som du ønsker levert
 • Ingen avbestillingsdritt å huske på, det er ikke et abonnement som matkassene har.

Har du lyst til å prøve? (Hvordan kan du egentlig ikke ha lyst??)

Lenke til 200 kr i rabatt på første bestilling

 

Mer tid til trening altså. What´s not to like???