I slutten av november var jeg på kurs med Urban Tribes/Running Sweden på SATS vulkan her i Oslo. Vi var en liten gjeng som fikk opplæring slik at vi skulle kunne være instruktører på en time som heter Runners Strength og som er satt opp på noen sentrumsnære SATS her. 

 

Fra bildearkivet - tidligere styrketreningstunt. Denne er ikke en del av runners strength timen.

Fra bildearkivet - tidligere styrketreningstunt. Denne er ikke en del av runners strength timen.

Jeg er vel ikke akkurat kjent for å lovprise styrketrening, så jeg vet ikke om dere vil tro meg når jeg sier at denne timen er bra! Men det er sant, helt sant.

Jeg har febrilsk pugget øvelser, rekkefølge og varighet - og forsøkt å time musikken riktig. I tillegg til to tester med Urban Tribes som dommere, har jeg også kjørt 3-4 testøkter med noen løpevenner i squash-hallen på jobben. Økta er for meg ganske hard, det er et par veldig krevende øvelser og generelt kan en vel si at tempoet er høyt nesten hele veien. Jeg rekker ikke å kjede meg på denne styrkeøkta. Tilbakemeldingene fra de jeg har hatt som forsøkskaniner er også gode, til tross for at de altså har hatt en instruktør som ikke har vært timet med musikken, lært alle øvelsene perfekt eller husker rekkefølgen... Jeg er egentlig veldig glad jeg ikke har fått en fast time som jeg skal holde, men at jeg bare er satt opp som vikar.  Kanskje jeg greier å lære meg dette skikkelig, men jeg er ikke der ennå. Skal øve mer - og det er jo bare vinn-vinn, for denne kroppen trenger denne treninga:-)

 

Jeg vet at ikke alle har tilgang på denne timen - men de som har og som sliter med å få inn styrkeøvelser i tillegg til løpingen - test ut timen! (Neida, SATS betaler meg ingenting for å skrive dette. Jeg skriver det fordi jeg syns økta er god og jeg tror den kan hjelpe andre løpere med styrkeangst).

 

Hva jeg liker med timen:

  • Løpsspesifikke øvelser, jeg skjønner hvorfor jeg bør gjøre de og hva de skal bidra til
  • Mange ulike øvelser gir fin variasjon og motvirker styrkekjedsomhet
  • Drills gir høy puls og følelse av løpeøkt og ikke bare styrkeøkt
  • Øvelser som svir i låra og leggene gir meg en følelse av en effektiv økt
  • Musikken er helt okei og ikke treningsstudioplagsom
  • Lite av aerobickoordinasjonhelvete

Dere som har prøvd timen - hva skal legges ti lista evt trekkes fra??